Tagasivaade talvisele hooajale

Postitus

Head klubikaaslased, õpilased, toetajad ja lapsevanemad!

Suured tänud teile kõigile, et keerulise hooaja kiuste olete püsinud spordilainel ega ole lasknud langeda motivatsioonil ning olete kasvatanud oma sportlikku vaimu!

Kuivõrd 2019/2020 aasta talvehooaeg oli lume puuduse tõttu eriline, siis pööran peamise tähelepanu meie suusakooli tegemistele. Eelmise aasta septembris oli suusakooli hingekirjas 147 õpilast, tänavuse aasta aprilliks 132. Tuues võrdluseks Rattakooli õpilaste arvu, mis suurenes sama perioodil koguni 15%, saame öelda, et tervikuna pole klubi kindlasti kaotamas oma tuntust.

Järjestikused kehvapoolsed lumeta talved on jätnud meie õpilaste arvule oma jälje. Ning kindlasti on siin oma roll ka ülemaailmsel koroonaviiruse pandeemial, mis lõi meie plaanid korralikult sassi. Veel suurema õpilaste arvu languse on ära hoidnud vaid meie suurepärased treenerid, kes on suutnud noortele välja mõelda erinevaid laagreid ja põnevaid tegevusi. Eesmärk oli üks – hoida noortel silmad säramas ja et nad ikka suusatamise juurde jääksid.

Lumevaene talv tõi suusakoolile kaasa hulga probleeme. Viimsis ja Pirital polnud kogu talve suusarada ja lumel sõita ei saanud. Pidime pöörama pilgud piiri taha, et sealt suusatamis- ja laagrivõimalusi leida. Kui suuremad olid välismaal laagrites, siis veebruari koolivaheajal suutis Ave pidada väiksematele laagri Tehvandi väikesel rajajupil. See näitas minu jaoks ära selle entusiasmi ja tahtmise taseme, mis treene-rites peidus – see on suurepärane! Ja ega teisedki treenerid käed rüpes istunud – imetlen ja tunnustan nende leidlikkust ja aktiivset vaimu treeningute läbiviimisel. Suur-suur aitähh teile selle eest!

Kui raskes olukorras ütleb pessimist, et enam halvemaks minna ei saa, siis optimist ütleb, et saab ikka küll! Vaadates eelmist talve, olen pigem pessimist ja ütlen, et keerulisemaks kui sel talvel, tulevikus ikka minna ei saa. Seepärast vaatan ma tulevikku positiivsel pilguga:

• Viimsisse on juba ammu lubatud kunstlumerada. Tundub, et seekord on tõenäoline, et ehitatakse uus rajalõik, kuhu tuleb rajale lumetootmise võimekus. Et üks Eesti suuremaid ja paremaid suusaklubisid saaks lõpuks oma raja!
• Olen kogu aeg teadnud, et CFC-s pole mitte lihtsalt head, vaid Eesti parimad treenerid ja lõppenud hooaeg tõestas seda jälle. Sellist entusiasmi ja leidlikkust oli väga tore näha. Rääkimata suurepärastest võistlustulemustest: tuli igat värvi medaleid.
• Keeruliste lumeoludega talv aktiviseeris ka niigi väga tublisid ja aktiivseid lapsevanemaid. Hea oli näha, kuidas nädalavahetustel ja vaheaegadel käidi Skandinaavias ja Eestis otsimas suusatamisvõimalusi.
• Suur tänu ka toetajatele, kes vaatamata keerulistele lume- ja majandusoludele on meid toetanud. Koostöö paistab edukalt jätkuvat.

Jutud suusatraditsiooni lõppemisest Eestis on igati enneaegsed.

Vaadates entusiastlikke noori, kes trennis käivad ja talveks plaane teevad, sisendavad mulle optimismi. Eriolukorra ajal tuli juba aprillis (puhkuste kuu) vastu hulgaliselt suusakooli noori, kel olid ees nii motiveeritud näod, et andke ainult võistlusi, kus paugutada!

Iga esimese lumega on suusarajad harrastajaid täis. Arvan endiselt, et suusatamine on meile väga sobiv harrastus. Küll tulevad ka ilusamad talved koos uute noorte harrastajatega! Meil on olemas suurpärased treenerid, toimiv klubisüsteem kahe filiaaliga, fännidest lapsevanemad ja pikaajalised toetajaid. Kõik see kokku on väärtus, mida hindan väga kõrgelt. Aitäh teile!

Kuulmiseni sügisel juba uues kokkuvõttes fookusega Rattakooli tegemistel.

CFC Spordiklubi president
Hjalmar Konno

Loe rohkem meie tegemistest:

Suusk

Suusatreeningute võimalikusest rohetaval talvel
Välislaagrid ja võistlused
 2019/20 hooaja kokkuvõtte

Ratas

2019 hooaja kokkuvõtte
2020 ettevalmistus

Noorte suusalaager Trysillis.