Mis on eduka võistlushooja eelduseks ehk tagasivaade 2019 hooajale?

Postitus

2019 aasta jalgrattahooaeg möödus CFC Rattakoolile üldjoontes edukalt.

Meil on suures pildis kolm põhilist indikaatorit, millega oma tegevust mõõdame:

1. Laste arv gruppides

Ehk kas lapsed ja noored tahavad meie spordiklubis nendel rasketel aladel treenida.

Sügisel kasvasid märgatavalt meie Nõmme ja Jüri osakonnad. Seda eelkõige tubli teavitustöö tulemusena koolides. Kokku on rattakoolis hetkel ca 85 õpilast (+10 vs 2018), kes treenivad kolmes osakonnas Pirital, Jüris ja Nõmmel.

2. Võistlejate arv

Ehk kui palju meie klubi noortest on endiselt huvitatud mingil tasemel oma füüsilist võimekust ja tehnilisi oskusi proovile panema. 90% õpilastest võistleb hooaja jooksul vähemalt kolm korda ja 70% võistleb rohkem kui kümnel võistlusel.

3. Eesti meistrivõistluste medalite ja võitude arv

Ehk kohalikus võistluskalendris kõige olulisemad võistlused, kus peab ikkagi medali saamiseks teataval sportlikul tasemel olema.

Tulemusspordi seisukohast oli meil viljakas aasta. Selle kinnituseks olgu ära toodud veidi  statistikat erinevatelt Maarjamaa võistlustelt:

* Estonian Cup MTB – 8. Kokkuvõtte poodiumit

* Marimetsa Kapp MTB – 5. Kokkuvõtte poodiumit

* Kolmapäevakud MTB – 3. Kokkuvõtte poodiumit

* Filter Temposari MNT – 16 (!) Kokkuvõtte poodiumit

* Filter Maantekarikasari MNT – 8. Kokkuvõtte poodiumit

* Soudal CX – 5. Kokkuvõtte poodiumit

 

Tänu klubi erasektori toetajatele saime sportlastele pakkuda ka võimalust käia mõningatel piiritagustel võistlustel. Treenerid pooldavad eelkõige 15-16 aastaste viimist rahvusvahelisse seltskonda. Seda eelkõige seetõttu, et selles vanuses veel Eesti koondise tasemel võistlemist ei toimu.

Möödunud hooajal käisime klubiga viiel välisvõistlusel. Teatavat edu saavutasime kõikidel sõitudel:

  • Soome lahtised meistrivõistlused – 6 poodiumi kohta.
  • Utena velotuur, Leedu – 2 etapivõitu ja üldvõit
  • Riia velotuur, Läti – 2 etapivõitu ja üldi 3. koht
  • Criterium Europeen des Jeunes, Luxemburg – üldtabelis 11. koht
  • Smiltene kriteerium, Läti – 2. võitu

Eesti juunioride koondises esindas meid läbi hooaja enamus võistlustel Artjom Mirzojev ja Anton Litvintsev. Hooaja parimaks tulemuseks jäi Antoni Paris-Roubaix juunioride sõidu 9. koht. See oli ka Eesti koondise parim tulemus viimasel hooajal.

Lisaks esindasid Euroopa meistrivõistlustel meie klubi Mathilde Manuela Nigul ja Kelly Kalm.

 

Võistluste ja tulemuste taga peitub palju igapäevast tööd, et hoida noori aktiivsete eluviiside juures ja harida neid, kellel veel vastavad eluviisid puuduvad.

Peale klubisiseste laagrite viisime eduka pilootprojekti korras läbi koostöös Nõmme huvikooliga linnalaagri Tallinnas. CFC Rattakool käis linnalaagris osalejatele rääkimas ohutust liiklemisest, turvavarustusest ja kuidas seda õigesti kasutada. Lisaks näitasime ja andsime noortele erinevaid jalgrattaid proovida. Kolme päeva sisse mahtus nii teoreetilist õpet, kui ka rohkesti praktilisi harjutusi. Hea on tõdeda, et noored teavad õige turvavarustuse kasutamise tähtsust ja oskavad ratastel liigelda!

Suve suursündmused

Klubi jaoks on suvisteks tippsündmusteks meie korraldatavad kaks võistlust. Juuli lõpus toimuv Lauri Ausi mälestusvõistlus, mis sedakorda toimus juba 16. korda. 126-kilomeetrise eliitsõidu stardinimekirjas olid kõik Eestimaa teravamad sprindijalad, eesotsas Mihkel Räime (Israel Cycling Academy), Martin Laasi (Team Illuminate), Aksel Nõmmela (Wallonie-Bruxelles) ning Gert Jõeäärega (CFC Spordiklubi). Kuumal suvepäeval pani oma paremuse maksma vanameister Gert Jõeäär, tuues võidu korraldajaklubi CFC õuele.

Lühemal, 54-kilomeetrisel rahvaspordi distantsil näitas suurepärast jalga kadunud Lauri Ausi kõigest 15-aastane vennapoeg Aaron Aus.

Turvalise rattasõidu propageerimise eesmärgil toimus liiklusele suletud kuue kilomeetri pikkusel Pirita-Kose-Kloostrimetsa ringil ka peresõit.

Augustis toimus järjekorras juba 7. TTP Noortetuur. Taaskord toimus Tallinna Lauluväljakul atraktiivne võistluspäev. CFC Spordiklubi soovib oma ettevõtmisega propageerida noorte rattasporti, pakkuda kvaliteetset ja turvalist rattasõitu ning mälestada vaatemängulise võistlusega CFC suurt sõpra Tiit Aavat.

 

Kuigi CFC korraldab hooaja jooksul mitmeid laagreid, on just nimelt hooaja lõpulaager Naissaarel õpilastel südameis erilisel kohal. Sedapuhku õnnistati meid sooja ja kuiva sügisilmaga. Laagrisse sõidutas meid mootorpurjekas Lulu ning saarel võttis meid lahkelt vastu Naissaare külalistemaja ning saare iidne püsielanik – Petka (Peedo Lehtla). Sai matkatud, avastatud saare ajalugu ja loodust ning veidi ka võidu kihutatud esmakordselt toimunud Petka-nimelisel Naissaare rattakrossil. Traditsiooniliselt soovivad rattakooli treenerid selle laagri lõpus noortele ilusat puhkust ning peatset taaskohtumist ettevalmistusperioodi treeningutes.