Edukas hooaeg rahvusvahelistel tiitlivõistlustel

Postitus

Möödunud talvehooaeg jääb äsja 15. sünnipäeva tähistanud suusakoolile eredalt meelde – verstapost, mis märgib suusakoolis A-st ja B-st alustanud noore sportlase teekonna jõudmist olümpiamängudele, on nüüd maha märgitud: Henri Roosi 41.koht sprindis ning Eesti olümpiaajaloo parim teamsprindi koht – üheteistkümnes – said Pekingis tõsiasjaks. Täname Henrit nende emotsioonide eest! Vähetähtsam ei ole treenerite tugi sellel teekonnal ning uhkust on tunda põhjust nii Els-Brett Heinsool kui Riho Roosipõllul.

Henriga suurel hulgal laagri- ja reisitunde koos veetnud Kaspar Päärson sai samuti maha omamoodi maamärgiga, jõudes Norras toimunud juunioride MM-il vabatehnika sprindis kümnendale kohale. Nimelt on viimase kolmekümne aasta jooksul vaid kolm Eesti meest sellest paremat tulemust suutnud.

Siit on hea edasi minna – hoiame nii Henrile kui Kasparile edaspidiseks pöialt ning soovime jõudu-jaksu juba alanud uue hooaja ettevalmistusperioodiks.

Ka nooremate õpilaste üle tasub meil sel aastal uhkust tunda, sest viis meie klubi sportlast lunastas endale rahvuskoondise pääsme Põhjamaade Noorte MV-le. Richard Piho, Olle Ilmar Jaama, Andre Luuk, Kretel Kaljumäe ning Triinu Kresmer. Parimaks tulemuseks saame lugeda Olle Ilmari – kes jagab osa endast ka suusaorienteerumisele – klassikasõidu 12.kohta.

Märtsi lõpus toimunud Euroopa Noorte Olümpiafestival Soomes, Vuokattis, jääb meie koondilastele – Eliisabet Koolile, Olle Ilmar Jaamale ning Ron Antero Borissovile – kauaks meelde, sest mitte kunagi varem ei ole neist keegi suusavõistluse stardis olnud 13 soojakraadiga. Nagu Olle Ilmar kogetut ilmestas: “Väga harjumatu, aga kindlasti lahe uus kogemus, mille sarnast mujalt ei pruugi saada.“ Meie noorte parimaks kohaks jäi Eliisabet Kooli 30.koht 5 km klassikasõidul. Soojalaine suusarajal ei heidutanud ka koondisel abis olnud treenereid-määrdemehi – Bert Tippit ja Kaspar Vaherit – kes vaatamata harjumatutele oludele õiged määrdevalemid leidsid.

Ajal, mil mõned noored võistlesid rahvusvahelistel tandritel, käis ka koduses võistluskalendris tihe töö. Selle tulemusel oleme 13 individuaalse ning üheksa teatesõidu medali võrra rikkamad. Koduses noortesarjas lõi kaasa 68 CFC noort ning sarja kokkuvõttes korjati auhinnalaualt kaheksa esiviisiku kohta ning 22 õpilast platseerus esikümnes. On suur rõõm, et üle mitme aasta toimusid noortesarja etapid täies mahus.

Mõistagi jääb lõppenud suusahooajast meelde pikk ja lumine talv – üle aastate saime teha koduradadel Pirital ja Viimsis korralikke treeninguid. Samuti mahtus kalendrisse mitmeid laagreid, millest üks meeldejäävaim oli Haanjamaa kõrgustikul kogutud suusakilomeetrid ning alpipäikselised ilmad. Veel aprilli keskpaigas nautisid Viimsi filiaali õpilased kohalikul mäesuusanõlval Vimkal viimaseid lumiseid rõõme. Nüüdseks on aga suusad puhkama pakitud ning alanud on ettevalmistus uueks suusahooajaks. Ikka selleks, et olla terved, tublid ja tugevad!



Täname kõiki õpilasi, treenereid, lapsevanemaid ning toetajaid:
Metaprint, Osmo, TTP, Saunum, Britton, Iizi, Hekotek, Sportland, Toko!