Eesti meistrivõistlused maanterattasõidus 2018

Postitus

CFC ratturid saavutasid häid tulemusi Hearum Eesti meistrivõistlustel maanterattasõidus

Möödunud nädalavahetusel selgitati Eesti Meistrid maanteeratta grupisõidus vanuseklassidele ME/MU, NE/NU, NJ, MJ ja Sport/SEN.

Eliidi Naiste sõidus pidid CFC esindajad seekord tunnistama Liisa Ehrbergi ülemvõimu, tuues koju hõbeda (Kelly Kalm) ja pronksmedali (Mathilde Manuela Nigul). Vanuseklassides mõlemale neiule aga kuldmedalid, Kelly NU ja Mathilde NJ võitja. Carol Kuuskmann pidi NJ arvestuses sedakorda leppima 4.kohaga.

Päeva nael oli loomulikult Meeste Eliidi sõit ja taaskord, kes olid vaevunud tulema Sihvale raja äärde, ei pidanud pettuma. 3h ja 45minutit võidusõitu oli täis vaatemängu ja närvikõdi. Mehed ei hoidnud tagasi ja sõit oli väga intensiivne. CFC esindajad, Gert Jõeäär, Aksel Nõmmela (Beat värvides) ning loomulikult omaks loeme ka Oskar Nisu (Cycling Tartu värvides), olid terve päeva pildis ja võitlesid kõige kõrgemate kohtade eest. Viimastel kilomeetritel, kui hilisem võitja Mihkel Räim tegi otsustava liigutuse, oli Gert Jõeäär ainuke kellel oli piisavalt kütust veel paagis kaasa minekuks. Tasuks tubli 2.koht ja EMV hõbemedal. Aksel tuli seekord üle joone 7. kohal ja Oskar 9.kohal. Tublid on kõik kes madala õhutemperatuuriga (10c) ja vihmas võidusõidu lõpuni vastupidasid. CFC esindajatest said veel tulemuse kirja Oskar Maidre ja Kert Martma.

Vastu valgete ööde pimedust saadeti rajale veel Seenior ja Sport klassi esindajad. CFC legendaarne vanameister Toomas Kirsipuu tõi koju järjekordse kuldmedali (Sen3).

Päev enne, laupäeval, toimus ka Tehvandil meesjuunioride võidusõit kus CFC esindaja Anton Litvinstev teenis hõbemedali, tunnistades Viljandi rattur Toomas Vooli paremat finišhi teravust. Hiljem liidreid püüdes soolosõitu teinud Artjom Mirzojev teenis 6. koha.

Eesti meistrivõistlustel eraldistardist tuli CFC-le seitse medalit, millest kolm kuldset. 

Peatreener André Adusoni arvates oli tegemist ühe raskeima EMV eraldistardi rajaga. Raja profiil oli kogu aeg üles alla ja lisaks veel distantsi viimased 1,5 km oli tehnilisel rollerirajal. Kindlasti tegi võistluse raskemaks võistlejatele ka palav ilm.

Kuldmedali võitjad
N16 Aidi Gerde Tuisk
NJ Mathilde Manuela Nigul
MJ Artjom Mirzojev

NU hõbe Kelly Kalm

Pronksmedali teenisid välja
M14 Romet Pajur
MSport Bert Palts
MU Arthur Kooser

Palju õnne!

Tubli tulemuse said kirja ka
N14 5.koht Annikki Lugenberg
M14 7.koht Gabriel Helmut Aduson
M16 4.koht Kevin Kardo Kõiv ja 6.koht Robert Johanson
N18 4.koht Carol Kuuskman
MSPort 4.koht Reigo Rosenberg
M18 6.koht Anton Litvintsev
Meeste eliidis 5.koht Gert Jõeäär ja 6.koht Kert Martma