CFC meeskond alustas Filtri sarja teise kohaga

Postitus

Laupäeval, 5.mail toimus järjekorras 25. Kuusalu Rattaralli, mis oli ühtlasi ka Filter Maanteekarikasarja avaetapiks.

Kohale oli tulnud nimekas seltskond, eesotsas profiratturid Mihkel Räim ja Martin Laas, kellele soovisid mütsi pähe tõmmata meie oma Gert Jõeäär koos CFC esindusvõistkonnaga, Cycling Tartu (esimest hooaega tegutsev amatöörklubi, mis võistleb ka UCI sõitudel, kus pedaalimas ka 4 CFC kasvandikku) ja mitu põhjanaabrite võistkonda.

83.kilomeetri pikkusel põhidistantsil sõitsid profid küll aktiivselt, aga “päeva mineku” magasid maha ja seega esikohad jäeti amatööride vahel välja mängida. Selekteeritud juhtgrupist näitas head lõpukiirust Norman Vahtra (Cycling Tartu), võttes veenva võidu Gert Jõeääre ja Gert Kivistiku (Hawaii Express Team) ees.CFC ridades tegid veel hea sõidu Artjom Mirzojev ja vanameister Toomas Kirsipuu. Artjom oli põhisõidu 12-es koht (juunioridest teine) ja Tom M-50 vanuseklassi võitja, ainus M50 sõitja kes peagrupist eespool lõpetas.

Lühikesel 42 km pikkusel noorte sõidul oli kiireim neiu Aidi Gerde Tuisk.

Seitsmest etapist koosnev Filter Maanteekarikasari saab lõpplahenduse 2.septembril, mil toimub Fakto Auto Tallinna 8. Rahvasõit. CFC esindusvõistkonna (Gert Jõeäär, Silver Schultz, Kert Martma, Artjom Mirzojev, Egerd Enok, Joonas Jõgi) eesmärk on korrata eelmise aasta edu ehk võtta nii individuaalne kui ka meeskondlik üldvõit.Liidrisärki minnakse jahtima juba 20.mail Elvas, kus toimub sarja 2.etapp.

Pühapäeval toimus Bosch Eesti Maastikurattasarja 2.etapp, kus ülivõimsa võidu võttis Gert Jõeäär, esindades Veloplusi. Noorte- ja Matkasõidul võttis N12 vanuseklassis südika sõiduga esikoha Maribel Rannala.