CFC noormehed Luksemburgis velotuuril

Postitus

Sarnaselt eelmisele aastale lõpetasime M16 vanuseklassi maanteevõistluste hooaja Luksemburgis toimuval velotuuril Criterium Europeen des Jeunes. Võistluse presidendiks on 2010 aasta Tour de France võitja Andy Schleck ja velotuur toimus juba 20. korda.

CFC Spordiklubi esindasid Artjom Mirzojev, Robert Raasuke, Anton Litvintsev, Ron Thorren Floren ja külalisvõistleja Gleb Karpenko (Kalevi jalgrattakool) ning treeneriks André Aduson.
Võistlusel osalesid meiega koos ka Viljandi Rattaklubi, koosseisus Erki Laanemäe, Marko Martti Mõttus, Toomas Vool, Henri Treimuth ja treener Marek Johanson.

Lisaks oli meile suureks abiks kaasas ka CFC klubiliige Esko Ööpik.

Võistlusel oli kavas kolm etappi,

1. Alzingen-Alzingen 83,5km
2.Oberanven-Hostert 62,3km
3.Mamer-Mamer 72km

Järgneb poiste kirjeldus velotuurist,

Esimene etapp soosis sprintereid, eest sai ära kuus jooksikut kelle hulgas oli ka meie külalisrattur Gleb Karpenko. Kuna eest ära oldi kuni viimaste kilomeetriteni siis napsas kaks vahefiniśit endale Gleb ja olles kolmandas vahefiniśis teine, siis sellega kindlustas Gleb järgmise etapi mägedesärgi kandmisõiguse. Etapp lõppes grupifiniśiga, võitis Taani U17 koondise liige.

Teine etapp

Tegemist oli tuuri raskeima etapiga, mis kulges 7,9km ringil mida tuli sõita 9 korda, ring sisaldas kahte rasket tõusu. Sõidu esimesel poolel hoidsime head positsiooni kuid sõidu teisel poolel hakkas tõus paljudele juba jalale ning hakati ükshaaval välja kukkuma pundist. Olukorra tegi veel keerulisemaks tugev vihm, mis tegi sõidu ohtlikumaks. 20-ne liikmelises peapundis lõpetas Henri (VRK) ning Artjom. Raske sõidu lõpetasid veel Anton, Erki (VRK) ja Robert. Etapi finišiprotokolli sai tulemuse kirja 48 ratturit 146st.

Kolmas ehk viimane etapp

73km lookleval ja tehnilisel ringil. Toimus palju kukkumisi, osalesime ka mõningates rünnakutes mis kahjuks vilja ei kandnud. Eest sai ära seitsme liikmeline grupp kus kahjuks meie rattureid sees polnud. Meie osalesime tehnilises ja kiires grupisprindis, parima koha saavutas Eestlastest Erki, ülejäänud jäid kahjuks kukkumise taha.

Tuuri üldkokkuvõttes lõpetas Artjom 18., Henri (VRK) 20., Anton 31., Erki (VRK) 41. ja Robert 48. kohaga