Pühapäeval sõidetakse traditsiooniline Lauri Ausi Mälestusvõistlus Maxima GP

Postitus


Ülehomme, 16. juulil toimub Pirital juba 14. Maxima GP – tipprattur Lauri Ausi mälestussõit.

Sportlikule päevale on oodatud nii pere pesamunad, harrastajad, kui ka tippsportlased. Põnevat meelelahutust leiab igas vanuses rattasõber. Ühepäevasesse programmi kuulub nii profiratturite 126-kilomeetrine eliidisõit Pirita-Kloostrimetsa ringrajal kui ka rattaspordi harrastajale suunatud 54-kilomeetrine rahvasõit.

Kõrvuti Pirita-Kose-Kloostrimetsa ringil peetava 126-kilomeetrise eliitvõistlusega korraldatakse Lauri Ausi Mälestusvõistluse raames ka 54 kilomeetri pikkune rahvasõit, kuhu on oodatud kõik rattahuvilised. “Ühendame tervele perele mõeldud distantsid ühte päeva, et kõik jalgrattahuvilised saaks nii ise võistelda kui ka tipprattureid publikuna kannustada.” lausus võistluse peakorraldaja Tõnu Tamm.

Turvalise rattasõidu propageerimise eesmärgil toimub liiklusele suletud kuue kilomeetri pikkusel Pirita-Kose-Kloostrimetsa ringil ka peresõit, millel on tasuta osalema oodatud ühiselt emad, isad, vanavanemad ja lapsed, kõik kel vanust kuus aastat või enam. “Lisaks oleme mõelnud ka pere kõige pisematele rattahuvilistele, kellele korraldame 200 meetri pikkuse tillusõidu,” lausus Tamm.

Kõiki sõitudele kirja pannud osalejaid tunnustab Balbiino maitsva jäätisega ja Kommi Asemel kosutava pähkliseguga. Väikestele pealtvaatajatele on mõeldud ilusa ilma korral välibatuut.

Tillusõit on kõigile osalejatele tasuta ning iga väike rattur saab premeeritud. Peresõit on eelregistreerunutele tasuta, kohapeal on osalustasu suuruseks viis eurot. Sarnaselt Tillusõiduga on peresõidus kõiki osalejaid ootamas auhind. Rahvasõidul osalemise tasu on kohapeal 25 eurot.

Täpsema info Lauri Ausi neljatestkümnenda mälestussõidu programmi ja registreerimise kohta leiab siit. ning jooksvaid uudiseid jagatakse ka võistluse Facebooki kodulehelt.

2017 Lauri Aus`i 14. mälestusvõistluse programm: 

16. juuli 2017

Kell 09.00 – avatakse Võistluskeskus Pirita kloostri esisel alal

Kell 11.00 – Põhisõidu 126km start

Kell 14.15 – Peresõidu 6km start

jõukohane distants ka lastele alates 6. eluaastast
Kell 14.45 – Tillusõidu 200m start

lastele vanuses kuni 6 eluaastat Start: Pirita sillalt
Kell 15.00 – Rahvasõidu 54km start

harrastajatele ja noorsportlastele, eraldi arvestus maantee ja maastikuratastele

Kell 17.30 – Võistluskeskus suletakse