Maantesõidu EMV 2014

Postitus

27.06-29.06 selgitati Palamusel välja Eesti meistrid eraldistardis ja grupisõidus. 27.06 oli eraldistartide päev, kus ka meie kasvandikud näitasid üles väga häid tulemusi. N18 vanuseklassis saavutas hõbeda Kelly Kalm ja U23 vanuseklassis sõitis end Eesti meistriks Oskar Nisu, olles oma ajaga lausa kolmas ka meeste üldarvestuses. Cofidises sõitev CFC kasvandik Gert Jõeäär tegi ka väga hea sõidu ja edestas lähimat konkurenti Alo Jakinit 1 minuti 59 sekundiga ning krooniti selle tulemusega meeste eliidi Eesti meistriks temposõidus.

28.06 selgitati parimad NE, N18 ja M18 vanuseklasside grupisõitudes. NE ja N18 ühises stardis toimus sõidu keskel kukkumine, millesse jäi kahjuks ka Kelly Kalm, kes oli sunnitud sõidu katkestama ja N18 meistritiitli püüdmisest loobuma. NE saavutas Triin Gede 6. koha ja N18 jäi Ele Siimson vähem kui rattapikkusega neljandaks.

29.06 toimus 179,2 km pikkune ME ja U23 grupisõit, kus raske profiiliga ringi tegi veel raskemaks külm vihm ja tuul. Kolmanda ringi alguseks oli peapundist pääsenud juba 16-liikmeline juhtgrupp koos kõigi peafavoriitidega, välja arvatud Tanel Kangert. CFCst olid juhtgrupis ka Aksel Nõmmela, Joonas Jõgi ja Oskar Nisu. Lõpuringidel juhtgrupp lagunes ning Eesti meister selgitati Gert Jõeääre ja Alo Jakini vahelises finišispurdis, milles oli kiirem Alo Jakin. U23 meister selgitati välja samuti väga pingelises finišiheitluses Oskar Nisu, Mihkel Räime ja Timmo Jereti vahel, milles jäi peale Oskar Nisu, võites sellega ka grupisõidu meistritiitli.


Fotod: Sander Maasing