II Naisten kansainväliset Etappikilpailut 2014 ehk Soome II Rahuvsvaheline mitmepäeva sõit naistele

Postitus

09.05.14-11.05.14 toimus Soomes II Rahvusvaheline mitmepäevasõit naistele. Võistlus algas proloogiga Helsinki südalinnas ja jätkus järgnevatel päevadel Vanda ümbruses eraldistaridi ja grupisõiduga. Viimase etapina pühapäeval oli kavas griteerium Helsingi Olümpiastaadioni lähistel.

Üle aastate oli koos ka Eesti N-18 naiskond kuhu kuulusid Kelly Kalm, Kärolin Varblane, Ebe Siimson ja Mae Lang.

Võistlused olid eelkõige N eliidile  ja N 18 vanuseklassile aga samaaegselt olid võistlustules ka N16. Esimese etapi proloog sõideti Helsinki südalinnas ja siin oli võitja N18 soomlanna Anna Lahti ajaga 3:48,21 Kelly Kalm tuli teiseks ajaga 3:50,94 ja kolmas oli Kärolin Varblane ajaga 3:51,48.

Teise etapi päeva hommikul sõideti üsna mägisel trassil eraldistart 12,4 km ja meie tüdrukud oild taas edukad. Vaatamata käiguvahetaja trossi purunemisele võitis Kärolin Varblane ajaga 21:46,9, edastades Kelly Kalmi 49 sekundiga, kolmas oli Mae Lang.

Õhtul sõideti 82 km ühisstardis kahel ringil. N-Eliit ja N18  oli finišis parim Kelly Kalm, kohe peale teda lõpetas Kärolin Varblane, samas grupis lõpetas ka N-eliidi arvestuses sõitev Triin Gede. Mõni minut hiljem finišeeris suurem grupp, kus finišiheitluses jäi peale Ebe Siimson, saavutades sellega etapil N18 arvestuses kolmanda koha. Eliidis võitis Sari Saarilainen, kellel taskus leping profiteamiga ja tema ülemvõimu said kõik tunda. N16 vanuseklass võistlusdistantsiks oli üks ring, mille finiši heitluses jäi CFC jalgrattakooli kasvandik Mathilde Manuela Nigul neljandaks.

Viimase päeva etapp toimus jällegi Helsingi südalinnas, kus toimus kriteeriumisõit 2,2 km keerulisel ja kitsal ringil.
Esmalt startisid noored  N-16 ja tänu oma südikusele oli Matilde Manuela Nigul ( N-14) kolmas. Naised ja juuniorid pidid mägist ringi läbima 18 korral kokku 39,6 km. Sõit oli aktiivne, ja seda tänu vahefinišitele, mis olid salastatud. Taas kord näitas oma võimu soomlanna Sari Saarilainenil, kes  sõitis grupi eest ära ning võitis etapi ja kogu võistluse.                                                                                                                                                      Aktiivsust näitas ka meie naiskonna liider Kärolin Varbalane,  kes samuti sai väikse seltskonnaga eest minema ja tundus , et võit on vaid vormistamine. Paraku nii see ei läinud ja kukkumine viimasel ringil hakkas seda kõike kallutama kaotuseks. Tulid liidrid, tuli peagrupp ja alles siis verine ja must Kärolin. Siin kohal jagaks kiidusõnu Kärolinile, kellel jagus võistlusjanu lõpuni, võites  N18 vanuseklassis velotuuri 1,2 sekundiga. Kelly Kalm võitis oma vanuseklassis etapi ja oli kokkuvõttes teine. Mae Langi  tuli etapil teiseks ja oli kokkuvõttes kolmas, Ebe Siimson saavutas kokkuvõttes neljanda koha. Järgnevad kohad jäis seekord soomlannadele..
Naiste absoluudis saavutas 11. koha Triin Gede ning  15. oli Tea Lang.

 

Võistlusel osales kokku üle 30-ne neiu ja naise. Võistluse korraldas Cycle Club Helsinki ning meil on kutse järgmiseks aastak juba taskus.

Treeneri kohustes
Mallor Türna