Oskar Nisu: vorm tundub hea olema ja loodan, et läheb veel paremaks

Postitus

Viimati kirjutasin oma tegemistest veebruarikuus. Siiani on ilmadega vedanud – sadanud on vähe ning vahepeal on ka üle 20-ne kraadi juba olnud. Võrreldes eelmise aastaga, kus kuni märtsikuu lõpuni oli külma (5-10 kraadi) ja vihmane ning märtsi lõpus sadas ühel päeval isegi lund, on olnud treenimiseks palju paremad tingimused.

Treeningmahud olenevad muidugi nädalast, raskemad nädalad 20-24h ja puhkenädalal 12h juurde. Samas on  ka nädalaid, kus treeningtunde koguneb 15-18h. Praeguseks on kilomeetreid sel hooajal kogunenud 11 000 (seda arvestan 1. novembrist).

Vahepeal olen saanud ka tublisti võistelda, aga väga head tulemust pole suutnud veel teha. Kahel väiksemal sõidul olen mahtunud top 10-sse, saades  GP Olga Choppart´il 5 koha ja GP d’Onjon’il 6. koha.

Märtsi keskel suutsin ka mõneks päevaks haigestuda, kuid õnneks kaasnes sellega ainult 3 rattavaba päeva ning peale seda sain edasi treenida ja valmistuda Nations Cupideks. Viimased 3 võistlust olidki Eesti U23 koondisega, U23 Nations Cupidel (Tour of Flanders, Coté Picardia ja ZLM tour). Neil võistlustel tahtsin hästi sõita ning tundsin, et vorm on hea ja jõuan U23 parimatega võidu sõita küll, kuid Flandersil sai saatuslikuks halb positsiooni valik lõpuringidel, kus kukuti ning pärast seda jäeti vahed sisse. Ette ma enam järgi ei jõudnud ja seetõttu tuli leppida 58. kohaga. Coté Picardial jõudsin lõpuringidele peapundis, kuid seekord suutsin peale tõusu ise kukkuda ja suure külakuhja alla jääda. Pärast kukkumist pidin kaua ootama, et lenks sirgeks saada ning sellega oli minu rong läinud. Viimasel ringil veel ühe kaaslasega edasi punnides suutsin käiguvahetaja kodarate vahele sättida nii, et käikar ja raamikõrv katki läksid ning olin sunnitud katkestama.

Viimane sõit – ZLM sobis meie koondise poistele vast kõige rohkem – sile sõit, kus oli palju küljetuult. Suutsin küljetuule peal teise väiksesse gruppi ennast saada, kuid 100km peal jooksis 4 väikest punti kokku ning lõpuringidele jõudes sai uuesti eest 10 meest, kes jäidki lõpuni ette. Peapunt finišeeris 12. koha peale, aga ma ei saanud jälle hea possa valikuga hakkama ja olin finišis 27.

Nagu ma eespool kirjutasin, siis vorm tundub hea olema ja loodan, et seis läheb veel paremaks. Ees peaks ootama veel mõned head sõidud Prantsusmaal. Sel pühapäeval (27.04) on Paris-Mantes (UCI 1.2, mille Jass on kaks korda võitnud) ja järgmine pühapäev (04.05) saan äkki Prantsuse dn1 klubide karikale, milleks on GP Nogent. Sealt edasi peaks olema veel üks tuur ja mõned ühepäeva sõidud (täpselt ei tea, mida sõidan) ning mai lõpus tulen Tour of Estonia ajaks Eestisse.