Oskar Nisu uus rattahooaeg

Postitus

Tulin 6. jaanuaril koos Pärnu ratturi Timmo Jereti ja tartlase Alo Jakiniga mööda maad Prantsusmaale. Nii et nüüdseks olen juba poolteist kuud siin olnud. Kohaks ikka Soissons, täpsemalt Villeneuve Saint-Germain Soissonsi külje all, kus ka eelmisel aastal pesitsesin ja eelnevalt ka meie klubi kasvandik Gert Jõeäär olnud on. Uuteks korteri- ja ka tiimikaaslasteks selleks aastaks sain austraallasse James Mowatti ja kreeklase Charalampos Kastrantase, kes esialgu tunduvad normaalsed mehed olema. Ka nemad on sprinterid, nii et läheb maade jagamiseks, kes võistlustel esisprinter on.

Ilmad on sel aastal oluliselt paremad olnud kui eelmisel aastal. Kõik treeningud olen saanud plaanipäraselt läbi viia. Tõsi, mõne trenni olen pidanud halva enesetunde tõttu lühemalt tegema. Samas kui eelmisel aastal oli samal ajal probleemid lumeoludega, siis sel aastal seda muret pole, seega ilmastikuolud treeninguid ei sega.

Seljataga on ka juba 2 klubilaagrit. Esimene neist oli kolmepäevane, mis toimus jaanuarikuu lõpu poole ja oli rohkem selline tutvumislaager klubi spordidirektori ning uute sõitjatega, keda sel aastal on tervelt 9! Kuid samas sai ka korralikult trenni tehtud. Teine klubilaager lõppes eelmise nädala lõpus, mis kestis kokku 10 päeva ja mille jooksul olid ka kolm esimest võistlust. Laager leidis aset Hispaanias Girona lähistel ja võistlused toimusid Lõuna-Prantsusmaal. Esimesed sõidud mul hästi just ei läinud kuna mu keha polnud veel laagrist taastunud. Tasasel maal tundsin ennast hästi, kuid tõusudest oli rakse üle saada, isegi tekkisid probleemid väikeste küngastega. Tulemused olid kahel esimesel sõidul vastavalt 29. ja 22. ning viimasel jõuproovil pidin katkestama, kuna ei suutnud enam võistlusel teistega sammu pidada.

Pühapäeval 23.02 ootab ees järgmine võidusõit. Parimad amatöörid on Prantsuse karikal ning tase ei tohiks väga kõva seega olla. Eks siis näis, kuidas ma seal sõidul hakkama saan. Eestlastest on võistlustules veel Timmo Jeret.