Krister Raudsepp belgias

Postitus

Alates suve keskpaigast olin mõelnud, et hooaja teise poole võiks kusagil Eestist kaugemal sõita. Aga kõik ei läinud plaanipäraselt ja Erki Pütsepa abiga sain alles septembri kuus väljamaale võistlema. Praegu elan siis Belgias, Poperinge’s, ja võistlen siin Tomac Cycling Team’i värvides.

10.septembril lendasin Helsingisse ja sealt edasi Brüsselisse. Kohale jõudsin 21:30 kohaliku aja järgi. Seal pidi Mr. Gilbert, klubi manager, ootama ja uude koju sõidutama. Lennujaamas ei näinud kedagi minu nimelise sildiga ootamas ega keegi ei tundnud huvi ka(eeldasin, et oma suure rattakotiga tunneb ta ehk mu ära). Muidugi oli mul tema number olemas ja helistasin talle. Ta oli lennujaama poole teel ja lubas 1h pärast jõuda. Teel oli õnnetus juhtunud ja ilm oli väga kehva, mille tõttu nad kaotasid palju aega.

Kui lõpuks sealt liikuma saime, ootas ees veel 1h45min pikk sõit Brüsselist Poperinge’i. Gilebert räägib väga hästi inglise keelt ning tänu sellele suhtlesime väga vabalt. Ta rääkis mulle pisut kohalikust elust ja kuidas ja kellega ma elama hakkan. Sinna maani olin teadlik ainult sellest, et elan mingi pere juures. Tuli välja, et elan hoopis poole tiimiga tiimimajas.
Jõudsime pisut peale südaööd kohale, kõik magasid, ja vaikselt roomasin oma voodisse magama. Hommikul sain tuttavaks enda tiimikaaslastega, kes kõik olid algusest peale väga sõbralikud ja abivalmid. Peal minu elavad siin kolm meest Inglismaalt, üks Iirimaalt ja kaks Uus-Meremaalt. Kõigi emakeel on inglise keel ehk suhtlemine on vägagi lihtne ja pole siiani probleeme olnud. Maja on piisavalt suur ja mõnus elamiseks.
Siiani olen teinud kolm starti. Esimene oli juba teisel päeval siin viibides. Sinna läksin koos iirlasest klubikaaslasega. Belgias on tavaks võistlused ringide peal. Sel sõidul oli 21  4,6km ringi ja joonel oli pisut üle 80 sõitja. Kuna ei teadnud, mida oodata, otsustasin olla võimalikult aktiivne ja esimesl sõidu poolel olin peaaegu kõigis minekutes sees. Tunne oli hea ja tundsin end mugavalt. Rada oli ka sobiv, kiire ja tehniline kurvide suhtes. Sõidu teises pooles proovisin end veidike hoida, et lõpus terava jalaga heal positsioonil olla. Kahjuks 5 ringi enne lõppu purunes kumm ja ei olnud ka võimalik uut jooksu saada. Seegi esimene sõit oli minu jaoks läbi. Olin pettunud kuid samas väga rahul, et suutsin olla sõidumees, mitte ei pidanud muretsema kuidas lõpuni teistega koos sõita.
Teisel sõidul oli 20 5,6km ringi, kus oli üks tõus sees. Olin jällegi vägagi aktiivne ja püüdsin saada minema, mis õnnestus mitmel korral kuid mitte kauaks. Sõidu teises pooles kui olin ise vägagi tühi ja vales kohas läks u 90 meheline grupp kolmeks tuule tõttu. Ise jäin teise gruppi. Selles grupis lõpetasin ka sõidu. Kaks meest said km enne lõppu minema, kuid selles grupis oli finishis kõige teravam ja tulemuseks siis 26. koht.
Järgmisel päeval oli taoline sõit samas linnas. 18 6.4km ringi ja joonel oli u 30 nägu. Mõtlesin, et nüüd on hea võimalus kuid ise olin ikka väga kehva ja ei suutnud midagi teha. sõit jäi poolikuks ja sain 22 koha. Sõidu lõpetas ainult 10 meest.
Nüüd paar päeva puhkust ja jälle joonele. Ilmadega on vedanud ainult niipalju, et võistlused olen saanud sõita kuivalt. Iga teine päev on sadanud vihma. Loodan 3-4 korral nädalas joonel olla. Praegu pole kindel kas viimane sõit on 5.okt või 10. okt, sest tiimi maja on renditud u 5-6oktoobrini ja ei tea kas peale seda on võimalik siin olla. Need, kellega koos elan, hakkavad ka vaikselt koju minema. Viimane nädal peaksin elama siin ainult koos ühe inglasega.