viljandi tänavasõit

Postitus

04.05.2013 Viljandis toimunud Eesti kriteeriumisõidu meistrivõistluste teisel etapil võidutsesid Krister Raudsepp ja Liisi Rist.

Võrreldes eelmise aastaga oli tänavune Viljandi etapp teinud läbi olulisi muudatusi. Raja raskuseks on ligi 16% kaldenurgaga munakivisillutisega tõus, mis eeldab sportlastelt mittetavapärast võistlustaktikat. Eliitklassi meestel oli vaja läbida 1,8 km pikkune ring 20 korda, naistel aga 10 korda.

Raskel rajal kujunes võistlus väga aktiivseks kõikides võistlusklassides. Peagrupp lagunes juba esimestel ringidel kahe kuni nelja liikmelisteks gruppideks. Kindlasti oli oma osa selles ligi 400 meetri pikkusel munakivitõusul.

Naiste eliitklassi arvestuses ei olnud täna vastast Itaalia profiklubi Michela Fanini Record Rox ratturile Liisi Ristile, kes juba avaringil alustas oma soolosõitu ja pidas vastu lõpujooneni, kogudes 30 punkti. Teda asus jälitama ala eelmise aasta meister Grete Treier (Tartu Ülikooli Akadeemiline Spordiklubi), kes saavutas 18 punktiga teise koha. Kolmanda koha sai 8 punktiga Inge Kool.

Naiste üldarvestuses on liider Daisi Rist 45 punktiga, talle järgneb Kristel Koort 41 punktiga ja kolmas on Liisa Ehrberg 34 punktiga.

Meeste eliitklassis asus peale veerandi võistlusmaa läbimist liidrikohale selle ala eelmise aasta meister Proklubi rattur Markku Ainsalu. Paraku 6 ringi enne lõppu purunes tal kumm ja ta pidi loovutama võidu Krister Raudsepale (CFC), kes kogus 33 punkti. Teiseks tuli Ainsalu 31 punktiga ja kolmas oli 28 punktiga Läti profiklubi Rietumu Delfin liige Peeter Tarvis.
Üldkokkuvõttes on meeste ja alla 23-aastaste arvestuse esikolmik: 1. Krister Raudsepp 46 punktiga, 2. Markku Ainsalu 44. punktiga, 3. Peeter Tarvis 36 punktiga.

Teiste võistlusklasside parimad olid:

M juuniorid
I Ekke-Kaur Vosman, II Siim Saavik, III Silver Mäoma.
Liider peale II etappi; Silver Mäoma 49 p.

N juuniorid
I Sirje Lepik, II Kärolin Varblane, III Mae Lang.
Liider peale II etappi; Sirje Lepik 38 p.

M16
I Karl Patrick Lauk, II Erik Reisenbuk, III Raimo Lätte.
Liider peale II etappi; Karl Patrick Lauk 60 p.

N16
I Mari-Liis Mõttus, II Kelly Kalm, III Iiris Õunmaa.
Liider peale II etappi; Mari-Liis Mõttus 60 p.

M14
I Karel Georg Nõmm, II Risto Sepa, III Karl Brent Premet.
Liider peale II etappi; Karel Georg Nõmm 56 p.

N14
I Kärt Lang, II Merili Sirvel, III Mathilde Manue Nigul.
Liider peale II etappi; Kärt Lang 47 p.

Seeniorid
I Kaupo Kattai, II Tõnno Palm, III Raivo Nõmm.
Liider peale II etappi; Tõnno Palm 52 p.

Kriteeriumisõidu Eesti meistrivõistlused jätkuvad 18. mail Kuressaares, kus sõidetakse kolmas etapp.

Uudise allikas: www.rattaprofid.ee

Vaata ka pilte galeriist!