Eesti jalgratta maantee hooaja avastart.

Postitus


Foto: Mikk Mihkel Vaabel, Delfi/Eesti ajalehed

Laupäeval anti stardipauk Eesti maantee hooajale Karksi-Nuias, kus toimus Eesti Rahva Velotuuri esimene etapp – Karksi-Nuia Rattaralli. Võistlus distantsideks olid 110 km Ja 55 km. Põhidistantsil sõideti kaks 55 km ringi. Esimese ringi lõpuks oli peagrupist põgenenud 12 võistlejat nende hulgas kaks CFC ratturit, Oskar Nisu ja Karl Juudas. Vahe kasvatati pea nelja minuti suuruseks. Finiśi joone ületas esimesena Krists Neilands (Rietumu Delfin) Lätist, teisena ületas finiśijoone Oskar Nisu ja kolmanda koha sai Vahur Valvas (Rein Taaramäe RK). Karl Juudasele jäi seekord kaheksas koht.

Põhidistantsil osalesid ka seenior 2 vanusegrupi võistlejad kus Kalev Vist (CFC) sai kolmanda koha.

Lühikesel distantsil võistlesid omavahel noored ratturid kus saavutas esikoha N-16 klassis sõitev Kelly Kalm (CFC).

Järgmised võistlused toimuvad laupäeval Pärnus, kus alustatakse Eesti MV-ga kriteeriumis ja pühapäeval toimub ERV teine etapp, Pühaloomaaia Rattaralli.