ETV-Swedbanki ja EMV sprindietapid Tallinna Lauluväljakul

Postitus

Möödunud nädalavahetusel, 26. ja 27. jaanuaril toimusid Spordiklubi CFC eestvedamisel Tallinna Lauluväljakul ETV-Swedbanki noorte suusasarja sprindietapp ja Eesti meistrivõistluste sprindietapp.

Laupäeval rõõmustas meid Henri Roosi ja Henri Ahtiäineni kaksikvõit vanuseklassis M15. Videot sellest finaalsõidust ja võistluspäeva kokkuvõttet saate näha: http://sport.err.ee/suusatamine/videod/f994e467-f18b-41b4-b2e2-6e0268a9b3b3
Meie klubi parimatest said veel 3. koha Kaspar Päärson (M11), 4. koha Karli Veelain (M20) ja Sandra Didvig (N11) ning 5. koha Eva-Maria Pajuri (N11). A-finaalist ehk 6 parema seast jäi napilt välja Alvar Andres Virkus (M18), kes pidi leppima 7. kohaga. Alvarit nagu ka mõnda teist meie paremat on kimbutanud haigused, mõnel ei lubanud tervis laupäeval startidagi ning seetõttu oli ka meie noori parimate hulgas pigem vähe.

Pühapäeval, täiskasvanute Eesti meistrivõistlustel olid meie omadest stardis Karli Veelain ja Alvar Andres Virkus. Hea võistluskogemuse saanud noormeestest veel Eesti meestippudele vastast ei olnud. Võrdlemisi napi osalejate arvu ja rahulike eelsõitude ning veerand- ja poolfinaalidega meistrivõistlused kulmineerusid väga põnevate finaalidega nii naiste kui ka meeste klassis. Nimelt juhtis naiste finaalsõitu Piret Pormeister, kes jäi peale kerget vääratust lõpukurvis finišijoonel väga napilt alla Kaija Vahtrale. Kolmanda koha sai Heidi Raju. Meeste finaal pakkus veel enamgi põnevust ja ehk ka traagikat. Peale teist tõusu dikteeris sõitu Anti Saarepuu, Peeter Kümmel tema selja taga, kuid lõpukurvist väljudes pani Saarepuu endale kepi suusa ette ning kukkus! Sellega sai kindla võidu endale Peeter Kümmel, temale järgnesid Raido Ränkel ning Kein Einaste. Löödud Saarepuu viskas suusad jalast ning finišijoont ei ületanud.

Mõlema päeva võistlustulemused leiate suusaliidu kodulehelt: http://www.suusaliit.ee/?op=body&id=8

ETV-Swedbanki etapp korraldati Lauluväljakul teistkordselt, Eesti meistrivõistlused esmakordselt. Osalejad kiitsid nii rada kui ka võistlust. Rada võrreldi isegi MK tasemel radadega! Treeneritele ja pealtvaatajatele pakkus eelkõige rõõmu ja põnevust asjaolu, et rada oli täispikkuses jälgitav.

Täname kõiki toetajaid, abis olnud lapsevanemaid ning loomulikult rajameistrit! Järgmiste võistlusteni 😉