Klaipeda Velotuur 2012

Postitus

24.-27. Mai toimus Leedus, Klaipedas rahvusvaheline juunioride velotuur, kus meie klubi värve esindasid meie klubi poisid Aksel Nõmmela, Oskar Nisu ja Keijo Kalm ning lisaks Viljandi klubi mees Josten Vaidem ning Saaremaa mees Steven Kalf.

 

Neljapäeva õhtul peeti 3km proloog, kus Nõmmela lõpetas 3.-, Nisu 5.-, Kalf 21.-, Josten 49.-, Keijo 59.-ndana.
Reedel sõideti 107 km pikkune grupisõit Nida poolsaarel. Lõpufinishiks üritas Oskar Akslit lahti vedada kuid jäädi karpi ning Aksel pidi endale ise õige positsiooni leidma, Aksel lõpetas 4., Oskar 6., Steven 7.
Laupäeva hommikul peeti 21,6 km-ne meeskondlik eraldistart. CFC poisid lõpetasid 6.-tena, ajaga 27min12sek, kaotust võitjatele 41 sek.
Laupäeva pärastlõunal sõideti 86km pikkune grupisõit, kus Nõmmela oli igas äraminekus sees kuid lõpuks püüti kõik äraminekud kinni ning toimus grupifinish. Plaan oli, et Steven ja Oskar veavad Aksli finishiks lahti, kuid kuna 3km enne lõppu sõideti Oskari tagumine käiguvahetaja katki, jäid grupi ette ainult Steven ja Aksel. Aksel sõitis rajasuunajate ja suunaviitade puudumise tõttu enne finishit valesti ning diskfalivitseeriti. Steven sõitis läbi raja ääres oleva lindi, mis takerdus ta kassetti ning ei võimaldanud tal enam edasi sõita.
Pühapäeval  65km-sel linnaringidel toimunud grupisõidul vedas Steven Oskarit finishiks lahti, kuid Oskar alustas spurti liiga vara ning enne finishit tulid konkurendid mööda ning Oskar finisheerus 9.ndana.
Tuuri kokkuvõttes oli Oskar 18., Steven 22., Josten 27., Keijo 51.