VIII Lauri Aus`i Memoriaali võitis Alges Maasikmets

Postitus

Tallinnas Pirital sõidetud VIII Lauri Aus`i Memoriaal võitis vanameister Alges Maasikmets kes lõpuheitluses alistas Eesti meistri Mart Ojavee ja lätlase Viesturs Lukševics-i.

Võistlus toimus kurvilisel ja künklikul 5,8 kilomeetri pikkusel Pirita-Kose Kloostrimetsa ringrajal, kus sõideti kokku 20 ringi. Sõit algas väga kiirelt ja närviliselt, esimesed 10 ringi üritati koguaeg minema pääseda kuid kõik äraminekukatsed neutraliseeriti.
12 ringil pääses ca. 15 meheline grupp kuhu kuulusid Jaan Kirsipuu, Mart Ojavee, Kalle Kriit kui ka sõidu võitnud Alges Maasikmets.

Jooksikute grupp kasvatas jõudsalt oma edu peagrupi ees ning juba 14 ringil oli vahe peagrupiga minut. 4 ringi enne lõppu eraldus jooksikute grupist veel seitsme liikmeline grupp kuhu kuulusid Ojavee, Martikainen, Luksevics, Maasikmets, Kriit, Tiainen ning Mikko. Nii sõideti kuni viimase ringini, kuni hakati uuesti literdama, kuna Kriidil väidetavalt finišijalga ei olnud tegid eestlased koostööd, et ikka võit koju jääks.
Niisiis pani Kriit kõva tempo peale kuid siiski suutis rünnata Sami Tiainen, kelle rünnaku Mart Ojavee suutis neutraliseerida. Lõpukurvi sisenes esimesena juba Alges Maaskimets kes sealt tagasi vaatamata 116 km pikkuse sõidu finišise spurtis.

Pildid