Suusatajad käisid Norras

Postitus

Suusakooli õpilased osalesid 30. juunist kuni 6. juulini Norra treeningkeskuses Merakeris toimunud treeninglaagris. Laagrist võttis kokku osa 350 last vanuses 10-16, kellest 150 olid murdmaasuusatajad. Lisaks suusatajatele olid seal ka käsipallurid, jalgpallurid ning laskjad. Meie klubi esindasid 7 poissi ja 5 tüdrukut. Treeninguid viisid läbi noored üldiselt ise veel aktiivselt treenivad suusatajad. Külalistreeneritena käisid lastele treeninguid läbi viimas Norra suusakoondise liikmed Oystein Pettersen (Vancouveri OM võitja paarisspridis), Marthe Kristoffersen ja Kristrian Tettli Rennemo.

Harjutati enamasti kolm korda päevas, treeningud lühiksed ja intensiivsed. Silma hakkas, et norralased panevad suurt rõhku jooksmisele. Õpetussõnu Norra treeningute kohta jagas ka eestlastele väga tuntud endine edukas suusataja Frode Estil.
Noored elasid suhteliselt lihtsates tingimustes, magati klassiruumide põrandal madratsite peal. Meie noored jäid laagriga väga rahule ning laagri läbiviijad kutsusid meid ka tagas, ehk on võimalik järgmine aasta sinna jälle minna.

Eile, 18. juulil lõppes järjekordne 7-päevane laager Jõulumäe Tervisespordikeskuses Pärnumaal. Osales 33 õpilast vanuses 10-18. 21. juulil lähevad Pirita ja Viimsi pesamunad 4-päevasesse laagrisse Vinni.