Saaremaa tuuri 3. etapi võitis lätlane, liidriks Jõeäär

Postitus

Endiselt mandril kulgeva Saaremaa velotuuri täna sõidetud kolmanda etapi võitis lätlane Herberts Pudans (Alpha Baltic).

128,6 kilomeetri pikkusel etapil Viljandist Raplasse sai teise koha Gert Jõeäär (CFC Spordiklubi) ning kolmas oli Alo Jakin (Hansabuss/Mixteam). Kõik nad kuulusid jooksikutegruppi, mis etapi keskel peagrupist põgenes. Kui vahepeal oli see grupp lausa 14-meheline, siis viimaseks kümneks kilomeetriks oli ette jäänud veel vaid neli meest – tänane esikolmik ning Ag2r´i rattaproff Rene Mandri, kes sel tuuril esindab Eesti rahvuskoondist.

Suur grupp kaotas võitjale veidi üle minuti.

Herberts Pudans tunnistas korraldajatele, et pärast seda, kui jäädi neljakesi ette, ei püüdnud ta eriti tööd teha, kuid umbes viis kilomeetrit enne lõppu otsustas rünnata.

„Ma pole eriti hea sprinter, seepärast pidin üritama ja see õnnestus,“ rääkis lätlane, kes loodab, et saab velotuuril veel positiivseid emotsioone.

Viie aasta eest Saaremaa velotuuri võitnud Gert Jõeäär ei teinud lätlasele allajäämisest suurt numbrit. „Meil käis lõpus Jakiniga võitlus liidrisärgi peale ja nii sai Pudans minema,“ kommenteeris kollase liidrisärgi selga saanud Jõeäär lõpukilomeetrite heitlust.

Ta lisas, et särgi kaitsmise nimel seisab ees tõsine võitlus. „Homme tuleb suur sõda, peab võtma ka mõned vahefinishid. Olen selleks valmis ja oleks tore veelkord võita,“ oli noor rattamees täis otsustavust.

Tuuri üldliidriks tõusis seega Jõeäär. Jakin kaotab teisena talle 9 sekundit ning senine liider Ervin Korts-Laur kolmandana 44 sekundit.

Homme on tuuril kavas pikim, 167,3 kilomeetri pikkune etapp marsruudil Liiva-Kuressaare.

Protokollid: http://saaremaavelotuur.ee/index.php?sisu=protokollid

Pilte tuurilt: http://picasaweb.google.com/saaremaavelotuur

Uudise allikas: http://www.rattaprofid.com