Eesti noor-ratturid võistlesid Soomes

Postitus

11.05.2010

 

Nädalavahetusel osales mitu Eesti noort jalgratturit Soomes toimunud võistlustel. Laupäeval peeti maha Killin-Kaivin GP ning pühapäeval Rosendahl GP.

Põhiliselt oli esindatud CFC Spordiklubi (Oskar Nisu, Aksel Nõmmela, Karl Juudase, Joonas Jõgi ning Esko Ööpiku näol), kuid kohal oli ka Silvia Lippe Pärnu Kalevi spordiklubist, Eerik Idarand Kalevi Jalgrattakoolist ning Villu Jõgi ja Jaagup Vähi Tartu Velo SK-st.

Laupäeval jõudis CFC alles 10 minutit enne Oskari ja Aksli starti kohale, kuna GPS oli maha jäänud ning kohta ei leitud üles. Poisid said kähku riidesse ja otse joonele, ilma soojenduseta. Esimeselt ringilt tulid Oskar ja Aksel kahekesi juba vahega, finishis oli edu konkurentide ees enam kui 2 ringi. Võitis Oskar Nisu ja teiseks platseerus Aksel Nõmmela.

Oskar Nisu sõidust: «Sõit oli sellise lühikese intensiivsema trenni eest, kuna võistlustempo ja võistluspingutus see ei olnud.»

Seejärel tuli juunioride sõit, kus Karl Juudas(CFC) saavutas kolmanda koha. Villu Jõgi (Tartu Velo) saavutas 10. koha.

Meeste eliitklassi sõidus oli hiljuti vigastusest paranenud Esko Ööpikul (CFC) natuke halb päev, kuna ta polnud võistelnud mõnda aega. Esko sai ringiga peagrupilt sisse ja võeti maha.

Joonas Jõgi aga oli terve sõidu aktiivne ja paar korda sai ta ka eest ära, kas siis üksi või väikese pundiga. Paar-kolm ringi enne lõppu sai isegi täitsa üksi minema, aga soomlased siiski neelasid ta viimasel ringil alla ning grupifinishis pidi Jõgi leppima 6. kohaga. Idarand lõpetas sõidu 19. kohaga.

Pühapäeval sõitsid Aksel Nõmmela ja Oskar Nisu (M-16) koos Sportklassiga (kõik muud mehed peale eliidi ja juunioride), kus sõit oli väheke põnevam kui laupäeval, sest grupist neil eralduda ei õnnestunud. Finishis olid nad siiski kõikidest taaskord kahekesi üle – Nisule võit ja Nõmmelale teine koht.

Nisu kommentaar sõidule: «Tundsin, et tõusul jalga natuke on, et saan see aasta tõusudest paremini üles kui eelmine aasta. Vähemalt praeguse sõitude põhjal võib nii öelda.»

Eliidi ja juunioride sõit algas CFC-le väga hästi. Karl Juudas kontrollis tõusul sõidu käiku hästi ning kui oli sõidetud ca veerand maast õnnestus rasketes ilmastikuoludes ära sõita umbes 8-mehelisel juhtgruppil, kus siis sees oli nii Joonas Jõgi (CFC) kui ka Juudas (CFC). Esko Ööpik jäi gruppi kontrollima. Niimoodi kaheksakesi sõideti siis enamus võistlusmaast. Kolm ringi enne lõppu purunes Juudasel kumm, ette jäi 7 meest. Sõit otsustati ära eelviimasel ringil. Hilisem võitja Jarmo Rissanen kiirendas tõusu peal konkurentidelt eest ära. Jõgi hakkas järgi vedama ja talle jäi viimaseks ringiks seltsi ainult üks soomlane. Kuna sellel soomlasel oma tiimi mees sõitis üksi ees, ei pidanud ta tööd tegema, tõusuks oli Jõgi küpse ja soomlane jättis ta ülima kergusega maha. Seega pidi Jõgi tol päeval leppima 3. kohaga.

«Hea, et nende jalgadega niigi läks, enamus sõidust üritasin ikka Karli aidata, aga kahjuks kummi purunemine rikkus Karli lootused jõuda kõrgemale kui juunioride 2. koht,» rääkis Jõgi pärast sõitu. Esko Ööpik (CFC) saavutas 18. koha ning Eerik Idarand (KJK) ja Jaagup Vähi kaotasid ühe ringiga.

Silvia Lippe võitis nii laupäevasel kui ka pühapäevasel sõidul N-18 klassis esikoha.