Kirsipuu: naudin sõitu, võtan rahulikult

Postitus

16.03.2010

 

Viiendas kümnes olev rattakuulsus Jaan Kirsipuu on jõudnud rännakutega Taiwani. Kuna nii säravate tiitlitega sportlane pole sealsel velotuuril varem osalenud, tegid korraldajad eestlasega intervjuu, kirjutas Postimees.

Armeenias registreeritud meeskonna CKT tmit-Champion Systemi ridadesse kuuluv Kirsipuu on 32. korda toimuva mitmepäevasõidu aegade kuumim nimi. Kuid need ajad, mil Kirsipuu eluga riskides ennastsalgavalt grupifinišites tegusid tegi, on möödas.

«Minu jaoks on tähtsaim nautida sõitu ja tunda end iga päev hästi. Võtan rahulikult. Küll tulemused tulevad,» lausus Kirsipuu.

2006. aastal elukutseliste leerist taandumisest teatanud, kuid ametlikult siiski profileeris võistlev Kirsipuu tunneks heameelt ka siis, kui näiteks tema tiimikaaslane Mart Ojavee esikoha napsaks või kokkuvõttes kõrge koha nimel heitleks.

«Kannatamine ei paku mulle enam mõnu ja Taiwani tuuril pole ma isiklikult au ja kuulsuse peal väljas,» kinnitas Kirsipuu. «Kui ma ei võida, siis loodan, et vähemalt keegi teine meie võistkonnast suudab seda või püüab kõrget kohta kokkuvõttes. Üritan oma kogemustega teistele tulu tekitada.»

Hooaega jaanuaris Araabia Ühendemiraatides alustanud ning seejärel Indias ja Singapuris võistelnud Kirsipuu tunnistas, et ta pole heasse vormi jõudnud, kuid üritab seda nutikusega korvata.

Ka ei teinud proffide seas üle saja võidu teeninud Kirsipuu suurt numbrit sellest, et Taiwani tuuril on raadioside keelatud. «Ma pole raadiot karjääri vältel eriti kasutanud ja puudust ma sellest ei tunne,» ütles ta.