Wattbike võistlussarja finaaletapil tegi Ervin Korts-Laur 4 km sõidus maailmarekordi!

Postitus

Laupäeval peeti Tallinnas, spordiklubis Sparta, Wattbike võistlussarja finaal etapp, mille raames viidi läbi ka ühtlasi Tallinna avatud meistrivõistlused siserattasõidus. Päeva kiireim oli neljas kilomeetris Ervin Korts-Laur ajaga 04:32,36, mis on ühtlasi maailmarekordiks Wattbike ametlikus edetabelis.

Teise aja sõitsid välja Priit Prous ja Kert Martma, kes jagasid etapil teist kohta. Sarjas esmakordselt sõideti välja sajandiku pealt sama aeg ning mõlemal kogunes kaotust Ervin Korts-Laurile 19,66 sekundit. Naiste kiireim oli Maaris Meier ajaga 05:43,65, mis on ühtlasi Wattbike edetabelis parim naise tulemus. Talle järgnes Kristi Klaus, kes tihedas lõpuheitluses pidi alla vanduma 2,14 sekundilise kaotusega. Naiste kolmas oli Jaanika Rist ajaga 06:13,71. Wattbike edetabelid leiab aadressilt http://www.wattbikeranking.com/ , kust leiame 10 km edetabelis kolmel esimesel kohal eestlased lisaks maksimum jõu(Peak Power Test) edetabelis on David Randoja väga kõrgel kuundal kohal. Nelja kilomeetri tulemusi pole tänaseks veel üles laetud.

Finaal etapi raames viidi läbi lisaks eelsõitudele finaalsõidud, kus peeti händikäp süsteemi alusel tagaajamisvõistlus. Eelsõitude aegade põhjal startis esimesena grupi aeglaseim ning seejärel said ridamisi stardi temast kiiremad sportlased vastavalt nõnda palju sekundeid hiljem kui palju nad olid eelsõidus kiiremad. Seitsme finaalsõidu võitjad olid Anatoli Männi, Anne Menert, Andres Rebane, Ülo Tõnov, Mart Aimsalu, Jaanus Audova ja Maaris Meier. Kõik finaalsõitude võitjad parandasid oma esialgset tulemust.

Kokkuvõttes meeste põhiklassis võitis ülekaalukalt Ervin Korts-Laur ja naiste põhiklassis Maaris Meier. Kõik finaaletapi tulemused ja kokkuvõtte tulemused leiab internetiaadressil www.sportinfo.ee ja www.aerobike.ee.

Võistlusi korraldab Pro Jalgratturite klubi ning sarja pidulik lõpu autasustamine toimub sel pühapäeval 7. märtsil algusega kell 16:00 spordiklubis Sparta. Sinna on oodatud kõik autasustatavad lisaks neile kõik sarjas osalenud ja teised huvilised. Autasustamise päeval on kõigile Wattbike sarjas osalenutele spordiklubi sissepääs TASUTA, et saada teha veel jõudu või võtta osa mõnest rühma treeningust ja miks mitte teha veel üks korralik treening Wattbike siserattaga. Pidulikul autasustamisel vahetame mõtteid, et järgmisel aastal teha veel huvitavam ja parem siseratta võistlussari. Kohtume 7. märtsil Spartas!

Uudise allikas: Priit Prous