Wattbike sarja 4. etapi võitis Ervin Korts-Laur

Postitus

15.02.2010

 

Laupäeval peeti Tallinnas spordiklubis Sparta Wattbike võistlussarja 4. etapp, mille raames viidi läbi ka ühtlasi Tallinna avatud meistrivõistlused siserattasõidus. Päeva kiireim oli seitsmes kilomeetris Ervin Korts-Laur ajaga 08:16,94. Ta edestas teise aja välja sõitnud Aivar Jürgensoni 17,14 sekundiga ning päeva kolmanda aja välja sõitnud Kert Martmad 28,26 sekundiga.

Enne ajasõitu lasime igal osalejal sooritada jõutesti, mis nägi ette paigalt starti suurel koormusel, teatas võistluse korraldaja. Jõutesti võitis ülekaalukalt David Randoja, kes näitas maailmatasemel hetkejõudu, milleks oli 1925(W). Päeva teise tulemuse sõitis välja Kert Martma 1779(W) ja kolmas oli Aivar Jürgenson 1672(W).

Et võistlustele pinget juurde lisada, sai mõlema soorituse, nii jõutesti kui ka ajasõidu, eest punkte, kuigi ajasõidu osakaal oli suurem. Tänu sellele võitiski etapi Ervin Korts-Laur, kes küll jõutestis oli kuues. Tänu jõutesti võidule tõusis teiseks David Randoja ja kolmandaks taandus Aivar Jürgenson.

Naistest kiireim oli Maaris Meier ajaga 10:08,33 , talle järgnesid ajasõidus Alma Sarapuu ja Liisi Rist. Naistes jõutesti võitis Jaanika Rist 1039 (W), kellele järgnesid Kreete-Brunella Sepp 1018(W) ja Liisi Rist 943(W). Naiste etapi esikoha otsustas suurel määral jõutesti tulemus, kuna tänu sellele tõusis esikohale Liisi Rist, kes edestas Maaris Meierit ja Alma Sarapuud.

Kokkuvõttes juhivad neljanda etapi järel võistlussarja meeste absoluutarvestuses Aivar Jürgenson ja naiste absoluutarvestuses on püüdmatus kauguses Maaris Meier.

Neljandast etapist võttis osa 59 huvilist, mis oli hea tulemus arvestades mitmete võistluste üheaegset toimumisaega sh Elva Talikrossi esimene etapp.

Võistlusi korraldab Pro Jalgratturite klubi ning sarja järgmine etapp peetakse juba 27. veebruaril, mis on ka sarja viimaseks. Täpsema võistlusinfo ning protokollidega saab tutvuda internetiaadressil www.sportinfo.ee ja www.aerobike.ee, pildid ürituselt on kättesaadavad www.aerobike.ee.