Kriit hooaja avastardil esikümnes!

Postitus

31.01.2010

 


Prantsusmaal täna toimunud 1. kategooria ühepäevasõit Grand Prix cycliste La Marseillaise avas maanteeratturite võistlushooaja Euroopas. 139,7 kilomeetri pikkuse sõidu võitis kohalik rattur Jonathan Hivert (Saur-Sojasun), Cofidise särgis oma esimese võistluse teinud Kalle Kriit sai igati arvestatava 9. koha.

Kriit põgenes umbes 25 kilomeetrit enne finishit koos paari kaaslasega peagrupist ning püüdis peagi kinni etapi algfaasis peagrupis lahkunud ratturid. Kümmekond kilomeetrit enne finishit asunud Gineste tõusul liitusid Kriidi grupiga veel mõned ratturid ning see grupp jäigi lõpuni ette.

Kuna jooksikutegruppi pääses ka Kalle tiimikaaslane, tugeva sprinterina tuntud Samuel Dumoulin, siis otsustati täna panustada prantslasele. Dumoulin siiski võitu enda nimele ei saanud, temast olid täna kiiremad Hivert ja hollandlane Johnny Hoogerland (Vacansoleil). Kriit ületas lõpujoone üheksandana, vahetult enne meeletu kiirusega lähenenud peagruppi.

Rene Mandri (Ag2r) lõpetas sõidu peagrupis ja sai 38. koha.