Willuga etapi võitis Sanchez, Mandri kokkuvõttes 14.

Postitus

23.01.2010

Tour Down Underi 5. etapi võitis hispaanlane Luis Leon Sanchez (Caisse d´Epargne), Rene Mandri (Ag2r) sai 35. koha. Saksa sprinteril Andre Greipelil (HTC-Columbia) õnnestus säilitada liidrisärk.

Austraalias jätkuval ProTouri mitmepäevasõidul Tour Down Under oli täna kavas raskeim etapp, mille käigus pidid ratturid ületama kahel korral kuulsa Willunga tõusu. Tõusu teistkordsel läbimisel eraldus peagrupist tugev nelik: maailmameister Cadel Evans, noor slovakk Peter Sagan ning kaks hispaanlast Alejandro Valverde ja Luis Leon Sanchez.

Nelik suutis sisse sõita 37-sekundilise vahe ning Evans oli juba tuuri virtuaalne liider, kuid viimastel kilomeetritel lähenes peagrupp meeletu kiirusega. Võidu võttis Sanchez, tugeva lõpuga tõusis teiseks austraallane Luke Roberts ning Valverde pidi leppima 3. kohaga. Suur grupp, kus ka Greipel ja Mandri, kaotas võitjale lõpuks 9 sekundit.

Sellest sakslasele aga piisas, et minna ka homsele tuuri viimasele etapile liidrisärgis. Sanchez tõusis teiseks (+11 sekundit) ning Roberts kolmandaks (+17 sekundit). Mandri on enne viimast etappi 14. kohal, kaotades liidrile pool minutit.

Homme on tuuri viimase etapina kavas 90 kilomeetri pikkune kriteerium Adelaide´i tänavatel. Kuna etapp kulgeb siledal maal, tunnistab Mandri, et esikümnesse tõusmine on raske, kuigi hetkel eraldab teda 10. kohast vaid üks sekund.

«Ise surin täna viimasel 5km täitsa ära, ju ei toitund sõidu ajal korralikult. Igaljuhul sõidu käigu ja tulemusega rahule jääda ei saa,» kirjutas Mandri oma blogis. «Olen hetkel 14. kohal kokkuvõttes ja nii ees kui taga ainult terava jalaga vennad, kelle vastu homsel tänavasõidul on raske preemiasekundeid teenida, et TOP10 jõuaks kokkuvõttes ja Pro Touri punkte teeniks. Parim võimalus hetkel kümne hulka tõusta on meil Elmigeril.»