Tour Down Underi kolmas etapp Cardosole, Mandri 34.

Postitus

Täiendatud! Lisatud Mandri kommentaar!
Austraalias jätkuva ProTouri kalendrisse kuuluva Tour Down Underi kolmanda etapi võitis Portugali meistrisärgis sõitev Manuel Cardoso (Footon Servetto).

Ülesmäge grupifinishis järgnesid talle sekund hiljem hispaanlane Alejandro Valverde (Caisse d´Epargne) ja valitsev maailmameister Cadel Evans (BMC Racing Team).

Ainsa tuuril osaleva eestlase Rene Mandri (Ag2r) võimalused kõrgele kohale rikkus kummi purunemine umbes viis kilomeetrit enne finishit. Ta sai siiski peagrupi enne finishit kätte ning lõpetas sõidu 34. kohaga.

«Sooja oli 42 kraadi rattakompuutri järgi ja sellest tulenevalt kuumenes mu tagajooks pidurdamisega ühel laskumisel üle ja mingi hetk hiljem, nimelt 6km enne finishit, lendas lihtsalt pooleks,» kirjeldas Mandri juhtunut oma blogis.«Tiimikaaslane Ravard andis kiirelt uue jooksu ja Dessel, Kadri ja Krivtsov panid kõik ühe tugeva vahetuse, eriti Dessel, ning sain pundi ca 2km enne lõppu kätte. Arvestades, et kõik need viimased kilomeetrid olid laugelt vastumäge ja finish teravama nuki otsas, siis ma olin nii läbi, et finishit enam teha ei suutnud, kuigi just sellised finishid mulle meeldivadki.»

Tuuri üldliidrina jätkab kaks esimest etappi võitnud Saksa sprinter Andre Greipel (HTC-Columbia), Mandri on 20-sekundilise kaotuse juures 16.

Reedel on kavas Tour Down Underi neljas etapp, mitmepäevasõit lõpeb pühapäeval.