Silver Schultz võistleb koos proffidega UCI 2.2 kategooria mitmepäevasõidul Püreneedes

Postitus

Prantsusmaa kõrgeima divisjoni amatöörklubisse Saint Etienne Loire kuuluv Silver Schultz võistleb kolmepäevasel velotuuril Püreneedes. Hispaania ja Prantsusmaa amatöörmeeskondade kõrval on stardijoonel üheksa profiklubi, teiste hulgas ka maikuus Eestis UCI ühepäevasõitudel osalenud ISD Sport Donetsk ja Magnus Maximus Coffee.com. 1.etapil oli pikkust 150 kilomeetrit ja ratturite karavan liikus marsruudil Zaragoza – Huesca. Kõrgmägesid esimesel päeval ületada ei tulnud, küll aga ootab 2.etapil ees tõus 1821 meetri peale ja viimasel 3.etapil Col du Tourmalet vallutamine, mis laiub koguni 2115 meetri kõrgusel. Tourmalet on üks legendaarsetest mäetippudest, mis jääb üsna tihti ka Tour de France teekonnale.

Avapäev lõppes suure grupifinišiga, kus võrdse aja said kirja 117 ratturit. Silver Schultz oli oma klubi parimana 18. Võitis sakslane Dennis Pohl profiklubist Team Kuota Indeland. 22-aastane Pohl saavutas tänavu oma teise UCI-võidu, mullu oli ta Saksamaa grupisõidu meistrivõistlustel näiteks nii kõrgel kohal kui 12.