Jaan Kirsipuu UCI Africa Tour reitingus juuli lõpu seisuga 22.kohal!

Postitus

Tänavune Eesti meister maantee mitmepäevasõidus ja maastikurataste maratonis, hiljuti 40.juubelit tähistanud Jaan Kirsipuu, hoiab Musta mandri UCI reitingutabelis üllatavalt kõrget 22.kohta. Maroko ja Kameruni velotuuri etappidelt kokku üheksa poodiumikohta on UCI punktiskaala kohaselt väärt 45 punkti. Jass on reitingutabelis paremuselt kaheksas eurooplane, liidrikohta jagavad 123 punktiga Dan Craven Namiibiast ja Jamie Ball Lõuna-Aafrika Vabariigist.

UCI Europe Tour reitingus on Kirsipuu samal ajal 124.kohal. Siin lähevad arvesse Euroopa võidusõitudel kogutud punktid, näiteks poodiumikohad Iirimaa velotuuril ja kodused UCI kategooria ühepäevasõidud. Punkte on Kirsipuul kaukas 84. Edukaima eestlasena on Erki Pütsep Europe Touri reitingus 61.kohal (120 punkti), Janek Tombak on 75. (111 punkti). Reitingutabelit juhib hollandlane Kenny Robert van Hummel, Alessandro Petacchi ja Jimmy Casperi ees.

Europe Touri riikide arvestuses on Eesti 14., klubide arvestuses CC Bourgas 24. ja Meridiana-Kalev Chocolate Team 68.