Esimesed BMX-i võistlused Eestis peetud ja Tähtvere Puhkepargi rada ametlikult avatud!

Postitus

19.juuli aastal 2009 märgib Eesti jalgrattaspordis ajaloolist daatumit, kuna just sellel päeval avati pidulikult esimene BMX-i rada Eestis ja peeti maha esimesed võistlused. Läti Presidendikarika Tartu etapil osalesid lätlaste kõrval ka Leedu ja Venemaa sõitjad.

Pidulikul avatseremoonial peeti meeles inimesi, keda võiks titulleerida olümpiaala BMX-i maaletoojateks Eestis. Suurimad teened UCI nõuetele vastava raja valmimisel on teenelisel jalgrattaspordi tegelasel Rein Kirsipuul ja Tartu linnapeal Urmas Kruusel. Tartu linn oli projekti suur-rahastaja, mille kogumaksumuseks kujunes tsirka 2,5 miljonit krooni. Suured kaasaaitajad olid ka lätlased, kes tähistasid tänavu juba 20ndat tegutsemisaastat BMX-i harrastamisel. Raja valmimist nõustasid Läti Jalgratturite Liidu asepresident Janis Silins ja 4-kordne BMX-i maailmameister (noorte ja juunioride vanuseklassis) Arturs Matisons.

Maailmanimesid Tähtvere rajal seekord stardis polnud, kuna Läti koondis võistleb sel nädalal maailmameistrivõistlustel Austraalias, Adelaides. Küll aga oli stardis näiteks BMX-i Euroopa reitingu 56.mees Uldis Balbeks, kes meeste eliitklassis ka kolmandat aastat järjest Läti Presidendikarika võitis. Kokku osales võistlusel erinevates vanusegruppides 104 ratturit, neist noorimad olid kõigest kuue aastased.

Avatseremoonia ja võistluse pildigalerii – http://tarmo.astronet.ee/thumbnails.php?album=112

Rohkem infot BMX-i kohta – http://www.arena.ee/index.php?page=157&