Ag2r tähistab väärikalt Jaan Kirsipuu 10-aasta tagust triumfi Tour de Francel

Postitus

Prantsusmaa ProTouri meeskond Ag2r-La Mondiale, kus aastatel 1993-2004 pedaalis Jaan Kirsipuu, tähistas väärikalt “Jassi” triumfi 1999.aasta Tour de Francel. Ag2r esisprinter ja meeskonna liider sõitis toona liidrisärgis 6 päeva, 6.juulist – 11.juulini.

Täpselt 10 aastat hiljem (juubeli tähistamiseks!?) sai Ag2r Tour de France liidrisärgi taas enda valdusesse. 11.juulil sõidab kollases, itaallane Rinaldo Nocentini. Karta on, et seekord saadi särk päevaks paariks, aga ikkagi suur kordaminek ja tähelepanu meeskonnale! Selles valguses paistab Jaan Kirsipuu “kollane seiklus” lausa unelmana. Särki jahtis meeskond kümme pikka aastat!!!

Kunagine kuni 23-aastaste MM-grupisõidu hõbe Nocentini esindab Ag2r meeskonda 3.hooaega. Mullu lõpetas Pariis-Nice velotuuri kokkuvõttes 2.kohaga, Hispaania Vueltal oli 23. ja Giro d`Italial 56. 31-aastane itaallane osaleb Prantsusmaa velotuuril esmakordselt.