Jaan Kirsipuu kaitses edukalt maastikuratta maratoni Eesti meistritiitlit

Postitus

Jõgevamaal, Kuremaal toimunud Kalevipoja II Rattamaratonil, mis ühtlasi oli ka Eesti meistrivõistlusteks
maastikuratta maratonis, osales enamus mägirattasõitjate paremikust – Erki Pütsep, Janek Tombak, Jaan Kirsipuu, Allan Oras, Caspar Austa, Alges Maasikmets, Sigvard Kukk, jt.

Sõidu võitis, ja teenis sellega oma järjekordse eesti meistritiitli, Jaan Kirsipuu (Spordiklubi CFC), kes edestas lõpufinišis Caspar Austat Tartu Ülikooli Akadeemilisest Spordiklubist. Poodiumi kolmanda koha hõivas Markku Ainsalu (Investment Agency Team). Esikuuikusse mahtusid veel Allan Oras, Sigvard Kukk ja Janek Tombak. Sõidu otsustavad sündmused toimusid juba võistluse esimeses pooles kui teistelt sai eest kuuemeheline juhtgrupp (Kirsipuu, Austa, Ainsalu, Oras, Kukk ja Pütsep), kes selgitasidki omavahelises võitluses parima. Kuremaalt pärit kohaliku mehe Erki Pütsepa võimalused katkesid peale 40 km läbimist kui purunes rattakumm. 12 km enne finišit Laiuse mäel ründas Caspar Austa ja suutis ka ülejäänud meestega vahe sisse sõita. Ainsana suutis jälitajatest Austa kinni püüda Jaan Kirsipuu ning finišiheitluses Austat ka edestada. Kolmanda koha saanud Markku Ainsalu kaotas võitjale 20 sekundiga.

Ametlikud tulemused: http://www.sportinfo.ee/sportevent/task/results/id/595/

Jaan Kirsipuu sõnul ei uskunud ta väga oma võiduvõimalustesse, kuna eelnevalt rajaga tutvudes
tundus see tema jaoks liiga raske. Kuid võistluse ajal oli tunne olnud väga hea ja kõik toimis ideaalselt.
Parim naine ja ühtlasi Eesti meister on Maaris Meier, kes saavutas üldarvestuses 60. koha, ajaga 2:42:46.
Parim U23 arvestuses Martin Loo ajaga 2:25:43 ning parim M18 Rainer Neidra ajaga 2:34:16.
Kalevipoja II Rattamaratonil osales kokku 1103 ratturit.