3.juuli rattaspordi sündmused

Postitus

Sündmused:

* Eesti noortekoondise peatreener Kaido Juurik kinnitas täna Euroopa Noorte Olümpiapäevadele sõitva koondise (M-16 vanuseklass). 18-25.juulini Tamperes toimuvatel Noorte Olümpiapäevadel esindavad Eesti jalgrattakoondist CFC Spordiklubi noormehed Oskar Nisu ja Karl Juudas ning Pärnu Kalevi kasvandik Timmo Jeret. Peatreeneri sõnul minnakse Olümpiapäevadele tulemust tegema, mitte pelgalt osalema. Võistluse ametlik kodulehekülg: http://www.tampere.fi/english/2009.html

* Eesti meistrivõistluste pronks eraldistardis Gert Jõeäär lõpetas Euroopa meistrivõistlused 26.kohaga, kaotades võitjale 39 km pikkusel distantsil kahe minutiga. Tegemist oli läbi aegade intrigeerivaima tiitlivõistluste eraldistardiga, kuna medalid jagati 1,6 sekundi sees!!! Tänavune Leedu meistrivõistluste hõbe Evaldas Siskevicius sai Euroopa meistrivõistlustel kõrge 5.koha. Ametlikud tulemused: http://www.vwchoogledegits.be/eur_ned/uitslag_herenu23.htm

* Trekisprindi eksmaailmameister, hollandlane Theo Bos, kes üritab tänavu Rabobanki Continental meeskonnas läbilööki maanteel, sai UCI distsiplinaarkomisjonilt ühe kuu pikkuse võistluskeelu. Türgi velotuuri viimase etapi finišis haaras Bos liidri Daryl Impey särgist, mille tagajärjel mõlemad kukkusid ja Barloworld´i rattur Impey murdis lõualuu ning vigastas selgroogu. Bos on võistluskeelu all 15.augustist kuni 14.septembrini.

* 4.juulil algaval Tour de Francel eestlasi seekord stardis pole. Küll aga on esindatud hõimuvelled soomlased, numbri all 109 läheb starti Jussi Veikkanen (Francaise des Jeux). Rein Taaramäe koduklubi Cofidise liidriks on prantslane David Moncoutie, kes võtnud eesmärgiks mägede-särgi püüdmise. Mullu krooniti Moncoutie Hispaania Vuelta mägede-kuningaks. Tour de France avamistseremoonia Monacos: http://www.youtube.com/watch?v=I889GsxYvBo