24.juuni rattaspordi sündmused

Postitus

Sündmused:

* Rein Taaramäe tõusis UCI Maailma edetabelis 37.kohale. Rein on tänavu ProTouri jõuproovidel teeninud 98 punkti. Alla 25-aastaseid rattureid (sünniaasta 1985 või hiljem) on Taaramäe ees kuus : 9.Roman Kreuziger (Liquigas), 12.Mark Cavendish (Team Columbia), 15.Andy Schleck (Team Saxo Bank), 18.Robert Gesink (Rabobank), 29.Edvald Boasson Hagen (Team Columbia), 30.Tony Martin (Team Columbia). Cofidise ratturitest on Taaramäe ülekaalukalt parim, ülejäänud klubikaaslased on kogunud kamba peale vaid 17 punkti : David Moncoutie (7 punkti), Julien El Fares (6 punkti), Leonardo Duque, Remi Pauriol, Stephane Auge, Nico Sijmens (kõik 1 punkt). Eesti riik on Maailma reitingus tänu Taaramäe punktidele 18.kohal.

* Mõned päevad tagasi Mayenne velotuuril võidutsenud Janek Tombak saavutas täna 10.koha Belgia ühepäevasõidul Halle-Ingooigem (UCI kat 1.1). Sõit oli esinduslik, osales 3 ProTouri meeskonda ja 4 Pro Continental meeskonda. Võitis Quick Stepi rattur, belglane Jürgen Van de Walle. Nimekamatest mahtusid 20-parema hulka: 4.Greg Van Avermaet, 8.Baden Cooke, 14.Stijn Devolder, 16.Frank Vandenbroucke, 20. Leif Hoste. 2007.aastal Janek Tombak selle ühepäevasõidu võitis.

* Leedu meistriks eraldistardis tuli teist aastat järjest Ignatas Konovalovas. Tegemist on mehega, kes võib lähiaastatel suuri tegusid teha maailma kõige kaalukamatel sõitudel. 23-aastane leedulane sai esimese suurüllatusega hakkama tänavusel Giro d`Italial, võites velotuuri viimase etapi, 15 km pikkuse eraldistardi Roomas.

* Reedest pühapäevani peetakse Viljandis Eesti meistrivõistlused maanteesõidus. Eraldistardid peetakse reedel, stardi-finišipaigaga Musta tee 0,3 kilomeetril. Nooremad vanuseklassid stardivad alates kell 13.00-st, M-Eliit alustab võistlust kell 17.00. Tiitlikaitsja Tanel Kangert stardijoonele ei tule. Laupäeval ja pühapäeval on kavas grupisõidud.