20.juuni rattaspordi sündmused

Postitus

Sündmused:

* Läbi aegade kuuenda välismaalasena võitis Saaremaa velotuuri CFC värvides sõitnud Ludovic Capelle. Kahel varasemal aastal võidutsenud Jaan Kirsipuu oli sedapuhku kolmas ja 45-aastane Toomas Kirsipuu üheksas. Venna tempu annab Jassil 2015.aastal järgi teha! Mitmepäevasõidu Eesti meistriks tuli Jaan siiski kolmandat korda järjest, hõbeda sai Indrek Rannama ja pronksi Markku Ainsalu. CFC sõitjatest veel 6.Janari-Joel Jõessar, 7.Toomas Kirsipuu, 10.Esko Ööpik, 12.Kristjan Heinrand.

* CFC esinduskoosseis võitis Saaremaa velotuuri meeskondliku arvestuse 5-ndat aastat järjest, mis on 52-aastase velotuuri ajaloos ainulaadne saavutus.

* Janek Tombak tõusis liidriks Boucles de la Mayenne UCI 2.2 kategooria velotuuril Prantsusmaal. Pärast proloogi 8.kohta on mullune Eesti parim meesrattur ühisstardidest etapid lõpetanud esikolmikus. Ametlikke tulemusi vaata siit: http://www.bouclesdelamayenne.fr/

* Rein Taaramäe tõusis UCI ProTouri kalendrisse mahtuval Šveitsi velotuuril kokkuvõttes 9.kohale. Eelviimase 8.etapi lõpetas Taaramäe kuuendana, tulles finišisse väikeses grupis koos Andreas Klödeni, Fabian Cancellara, Kim Kircheni, Roman Kreuzigeri, Frank Schlecki, Vladimir Karpetsi ja teiste maailmanimedega. Rein kaotab liidrile Tadej Valjavec´ile 1.08. Velotuuri viimasel päeval sõidetakse 39 km pikkune eraldistart. Taaramäe läheb eesti aja järgi rajale kell 17.21 ja hea sõiduga on reaalne tõusta seitsmendaks.

* Gert Jõeäär lõpetas Poolas toimunud UCI 2.2 kategooria Malopolski Wyscig Gorski velotuuri 14.kohaga. Kõigil kolmel etapil mahtus Jõeäär 20 parema hulka, olles vastavalt 17., 19. ja 6. Meridiana – Kalev Chocolate meeskonna parimana oli kokkuvõttes 9.Olegs Melehs. Viimasel etapil sai lätlane 2.koha.

* Itaalia eraldistardi meistriks tuli neljandat korda Marco Pinotti (Columbia-Highroad). Imola vormel-1 rajal finišeerunud võistlus tõstis Pinotti eraldistardi tiitlite poolest Itaalia rekordimeheks. Kolm Itaalia meistritiitlit temposõidus on ette näidata kaua-aegsel Alessandro Petacchi lahtivedajal Marco Velo´l.