Capelle Saaremaa velotuuri liidriks, Jass Viljandi etapi järel 12.kohal

Postitus

Saaremaa velotuuri 1.etapp Tartust Viljandisse (140 km) tõi üldises paremusjärjestuses kaasa suuri muutusi. Liidriks tõusis eilse proloogi 8.Ludovic Capelle, kes etapil oli teine, Hannes Blanki järel. Mõlemad mehed kannavad UCI kategooria sõitudel Luksemburgi klubi Continental Team Differdange särki, kuid Saaremaa velotuuril sõidetakse erinevates meeskondades. Capelle esindab CFC Spordiklubi ja tänavu SEB Tartu GP võitnud Blank, Jalgrattaklubi Viiking. Kolmas oli etapil Kalle Kriit, esikolmik edestas järgnevaid ligi pooleteise minutiga.

Peagrupp jõudis finišisse üle 3 minuti võitjast hiljem ja peagrupi eesotsas sai etapil 12.koha Karl Juudas. Krister Raudsepp oli 17., Jaan Kirsipuu 18., Kalev Vist 20.

Ülivõimsalt proloogi võitnud Jaan Kirsipuu langes Viljandi etapi järel 12.kohale. Kirsipuu kaotab liidriks tõusnud meeskonnakaaslasele Capelle´le 3.08. CFC meeskonnast mahuvad Jassi ette veel Esko Ööpik ja Kristjan Heinrand. Ööpik on 6. (+1.50) ja Heinrand 8. (+2.34).

Juunioride arvestuses langes Sten Sarv kolmandaks. Sarv kaotab Viljandi Rattaklubi noormehele Markus Paas´ile 48 sekundiga ja soomlasele Joonas Henttala´le 4 sekundiga. Joonas Jõgi on neljas, kaotades omakorda Sten´ile 18 sekundiga.

Meeskondlikult juhib CFC, Jalgrattaklubi Viiking kaotab 45 sekundit, Eesti koondis 1.53.