CFC kasvandik Gert Jõeäär võistleb Giro d`Italial säranud meestega Marco Pantani Memoriaalil

Postitus

Pärast kolme aastat Prantsusmaal eliit-amatöörklubis Vendee U sõidab Gert Jõeäär tänavu Eesti profiklubi Meridiana – Kalev Chocolate team rivistuses ja peamiselt Itaalia teedel. Tuleb öelda, et seni on läinud kõik ülesmäge.

Mai lõpus, Estonian Cycling Weekendi nädalavahetusel oli Gert kolme sõidu peale (kaks UCI sõitu + Tartu Rattaralli) üks edukamaid rattureid. Võrdlus on küll meelevaldne, kuid kolme päeva kohtade summas oli uusprofist stabiilsem vaid “raudvara” Janek Tombak. Gerdi seeria oli muljetavaldav: Tallinn-Tartu GP-l 3.koht, SEB Tartu GP-l 23.koht ja Tartu Rattarallil 8.koht. Tombaku kohad vastavalt: 17 + 3 + 1.

Esimesel päeval võidutsenud Erki Pütsepa sõnul oli Gerdi minek mõlemal UCI kategooria ühepäevasõidul üllatavalt võimas või õigemini Rein Taaramäe ja Tanel Kangerti eakaaslane hakkab jõudma tasemele, kus ta tegelikult pidanuks olema juba mõni aasta varem. Kunagine juunioride Euroopa meistrivõistluste viies (2005) nii eraldistardis kui grupisõidus on vist jõudnud oma aja ära oodata. Ja nüüd täiskäigul ainult edasi.

Laupäeval, 6.juunil saab Gert Marco Pantani Memoriaali stardijoonel kõrvuti seista äsja Giro d`Italial säranud meestega. Danilo Di Luca, Franco Pellizotti, Michele Scarponi on esimese suurusjärgu tähed 100. Itaalia velotuurilt. Lisaks on stardis grupisõidu maailmameister Alessandro Ballan. Rohkem selliseid sõite, rohkem eneseületamisi ja siis see peab tulema! Ja juba nagu tuleb ka. Cool