Kriteeriumisõidu Eesti meistrivõistlustelt CFC-le 3 kulda ja kamaluga medaleid

Postitus

Esikohad tulid vanuseklasside Naise-Eliit, M-18 ja M-16. Ja mitte ainult esikohad! Noormeeste vanuseklassis toodi koju koguni kaksikvõit.

Meesjuunioride hulgas kaitses edukalt mullust tiitlivõitu Joonas Jõgi, hõbedale sõitis end viimase etapiga Sten Sarv. Palju ei jäänud puudu ka kogu poodiumi hõivamisest, kuna Andrei Strikov oli meistrivõistluste kokkuvõttes Viljandi noormehe Markus Paas´i järel neljas.

M-16 vanuseklassis jäi samuti vähe puudu kolmikvõidust. Elva etapi teise kohaga tagas Eesti meistritiitli Karl Juudas, hõbedase medali lisas auhinnakollektsiooni Oskar Nisu. Krister Raudsepa ja Elvas võidutsenud Aksel Nõmmela ette pronksile suutis tulla pärnakas Timmo Jeret. Esiviisikus seega neli CFC Rattakooli õpilast!

Naiste eliitklassis oli Liisa Ehrberg tiitlivõidu kindlustanud juba varem ja Elva etapil ta ei startinud. Nädalapäevad tagasi liitus Liisa teatavasti Itaalia amatöör-naiskonnaga.

U-23 vanuseklassis sai hõbeda Janari-Joel Jõessaar, kusjuures kuld kuulus CFC kasvandikule ja praegusele Eesti profiklubi Meridiana – Kalev Chocolate Team liikmele Allar Karu´le.

M-14 vanuseklassis pälvis Eesti meistrivõistluste pronksmedali Kaarel Kelk, naisjuunioride hulgas oli kolmas Daisi Rist.

Meeste eliitklassis võidutses saarlane Indrek Rannama (SJK Viiking), kes võis end kriteeriumisõidu Eesti meistrivõistluste kindla kullasoosikuna tunda juba enne viimast etappi Elvas. Kuressaare, Pärnu ja Viljandi etappidel saadud 1., 2. ja 4.koht ning kogutud 77 kohapunkti andis konkurentide ees soliidse edu. Kuna neljast etapist läks arvesse kolm paremat tulemust, siis Elvas suuri riske 2007.aasta kriteeriumisõidu meistril võtta polnud vaja. Rannama oli 10., meistritiitliks sellest aga piisas.
 
Elvas võidutses ülekaalukalt lätlane Olegs Melehs (Meridiana – Kalev Chocolate Team), kes sõitis peagrupis minema pärast 3.vahefinišit ehk kümnenda ringi alguses. Lätlane pidas üksi ees vastu 26 ringi (26 km), kogudes vahefinišitest järjepanu maksimumpunkte. Finišiks oli punkte koos 55. Etapi teisele ja kolmandale kohale käis aga tihe rebimine. Kaksikvõidu kindlustas Eesti profiklubile Gert Jõeäär, kolmas oli Elva oma mees Caspar Austa (TÜSK). Punkte vastavalt 18 ja 17. Esikolmiku koha konkurentsis oli pikka aega ka Kalle Kriit (Vooremaa Centrum), kuid ratta tehniline rike distantsi viimasel kolmandikul röövis Kriidi võimalused. Ühtlasi läks kaduma Eesti meistrivõistluste medal. Tänu Kriidi äpardusele teenis Eesti meistrivõistluste pronksi Jaan Kirsipuu, osaledes sealjuures ainult kahel etapil.
 
Eesti meistrivõistluste tulemused:
 
1. Indrek Rannama  77 punkti
2. Oskari Kargu    62 punkti 
3. Jaan Kirsipuu   60 punkti (osales 2 etapil)
4. Kalle Kriit     60 punkti
5. Caspar Austa   59 punkti
6. Riivo Schumann  51 punkti