Jass kolmandat päeva järjest Iirimaa velotuuril esikolmikus

Postitus

Iirimaa velotuuri 7.etapi (149 km, Castlebar-Clara) lõpetas Jaan Kirsipuu kolmandana. Grupifinišis jäid seekord ettepoole iirlane Sam Bennett ja sakslane Joachim Tolles. Tõelise üllatuspommiga sai hakkama 18-aastane Bennett, kes jättis seljataha kõik kogenud sprindi-ässad. Etapp möödus tormiliselt, keskmise kiirusega 44,5 km/h. Kirsipuu järel ületasid lõpujoone Niko Eeckhout ja Russ Dawning, kes võrdselt 70 punktiga juhivad sprinterite rohelise särgi arvestust. Oma sõna üritab selles arvestuses kindlasti veel sekka öelda Kirsipuu, kes jääb napi 3 punkti kaugusele.

Enne homset viimast etappi juhib velotuuri veenva ülekaaluga Simon Richardson. Inglase edu lähima jälitaja ees on 2 minutit ja 49 sekundit. Jaan Kirsipuu on 140 jätkaja hulgas 63.

Tegelikult sai Jass täna kaks poodiumikohta. Elvas kulmineerunud kriteeriumisõidu Eesti meistrivõistlustel langes mitte-osalenud Kirsipuu sülle, soodsatel asjaoludel, pronksmedal. Õnnitlused! Money mouth