Eesti noortekoondise kandidaadid võistlesid edukalt tulevasel Euroopa Noorte Olümpiapäevade rajal

Postitus

Soomes, Tamperes toimusid lõppenud nädalavahetusel rahvusvahelised võistlused B-vanuseklassi noortele jalgrattaspordis. Ühtlasi oli tegu Eesti noortekoondise katsevõistlustega, selgitamaks 3-liikmelist koondist tänavu juulis Tamperes toimuvateks Euroopa Noorte Olümpiapäevadeks. CFC rattaklubi esindasid nendel võistlustel Eesti noortekoondise kandidaadid Karl Juudas, Krister Raudsepp, Oskar Nisu ja Aksel Nõmmela.

Laupäeval 16.mail toimus Tamperes linnatänavatel Killin Kaivin Grand Prix. Sõit oli ühe kilomeetrise ringi peal ja M-16 poistel tuli sõita 30 min. + 5 ringi. Kohe sõidu alguses kruviti tempo CFC poiste poolt üles ja lisaks neljale CFC ratturile suutsid tempoga kaasa minna pärnakas Timmo Jeret ja üks soome rattur. Peagi soomlane kustus ja nii sõitsid eestlased viiekesi koos kuni viimase ringini. Siis aga kukkus Oskar Nisu ja osavalt kasutas hetkelise segaduse ära paljukordne Eesti noortemeister Timmo Jere. Õigeaegse rünnaku tulemusel sisenes Jeret viimasesse kurvi esimesena ja võitis. Järgnesid CFC poisid Karl Juudas, Krister Raudsepp, Aksel Nõmmela ja kukkunud Oskar Nisu.

Pühapäeval 17.mail toimus Rosendahl Grand Prix, mis hõlmas endas ka Euroopa Noorte Olümpiapäevade grupisõidu ringi. M-16 sõit oli 10 x 3.4 km. Kolmandal ringil suutsid teistel eest ära sõita Karl Juudas, Krister Raudsepp, Aksel Nõmmela,Timmo Jeret, Mihkel Räim ja üks soomlane. Jooksikud hakkasid üksmeelselt töötama ning vahe peagrupiga pidevalt suurenes. Kaks ringi enne lõpu ründas Karl Juudas, kelle tempoga suutis kaasa minna vaid Timmo Jeret. Tandem püsis ees lõpuni, finiši lahendas enda kasuks Juudas. 15
sekundit hiljem jõudsid finišisse Krister Raudsepp, saarlane Mihkel Räim ja Aksel Nõmmela. M-16 vanuseklassi eestlastes osalesid nendel võistlusel veel Henry Rebane, Maikel Kuusma, Kristjan Neemela, Kevin Soon, Kevin Lippe, Endrik Puntso, Martin Laas, Verner Vahtra ja Sander Sepa.