Jaan Kirsipuu alustas Iirimaa velotuuri 5.kohaga

Postitus

Iirimaa velotuuri (UCI 2.2 kategooria) 1.etapp kulges trassil Kilcullen-Wexford, distantsiks 125 km. Üks siledama reljeefiga etappe lõppes oodatult grupifinišiga, kus võidu ja liidrisärgi pistis taskusse 38-aastane belglane Niko Eeckhout. 2006.aasta Belgia grupisõidu meister on profileeris pedaale tallanud koguni 17 aastat, kuuludes pikka aega Belgia tipp-meeskonna Lotto värvidesse. Tänavu on Eeckhout saanud kolm võitu, esindades Iirimaa profiklubi AN Post – Sean Kelly Team.

Iirimaa tuuri 1.etapi finišis järgnesid võidumehele mulluse velotuuri üldarvestuse teine Russell Downing, noor 20-aastane austraallane Nicholas Walker, iirlane Daniel Clifford ja viiendana valitsev Eesti grupisõidu meister Jaan Kirsipuu. Homme jätkub velotuur Lõuna-Iirimaa teedel, pisut künklikumal trassil.