Selgusid Eesti BMX-krossi karikasarja parimad ja algas cyclo-krossi hooaeg

Postitus

Nädalavahetusel toimus taaskord rohkelt võistlusi, kus võistlustules olid nii BMX, maastiku kui cyclo-krossi rattad.

Uuesalus toimusid Eesti BMX-krossi karikasarja kaks viimast etappi, kus kolme parema sekka jõudsid Triinebel Kuris (G7-8 vanuseklassi 2.koht), Mari Ant (G9-10 2.koht), Eliise Vuin (G9-10 3. koht), Sofia Pert (G11-12 2. koht) ja Mia Olivia Uhtlik (G13-14 3.koht). Võidurõõmu said tunda Mirtel Maidla (G13-14) ja Rommi Maidla (B13-14).

Kui karikasarja teiste vanuseklasside üldkohad olid juba üsnagi selged enne viimast etappi, siis B13-14 vanuseklassis olid poodiumi kohad veel jagamata ning võitja jäi otsustada viimasele etapile. Rommi Maidlal õnnestus võita ka viimane etapp ja ühtlasi sellega kindlustada vanuseklassi võit teist aastat järjest. Sarja üldvõidu teenis ka Mirtel Maidla, tuues perele koju teisegi trofee. Sarja kokkuvõttes jõudsid kolme parima sekka veel Mari Ant, Triinebel Kuris, Eliise Vuin, Sofia Pert ja Mia Olivia Uhtlik.
Sellega sai läbi ka nii kodune kui Soome BMX-krossi karikasari. Põhjanaabrite karikasarjas teenis üldvõidu Mari Ant; Rommi ja Mirtel Maidla kumbki vanuseklassi 2.koht ja Mia Olivia Uhtlik kokkuvõttes 3.

Pühapäeval toimus Sportland Kõrvemaa Rattamaraton, kus põhidistantsil napsas võidu Gert Jõeäär. Lühemal (21km) distantsil finišeeris naisratturitest esimesena Carol Kuuskman. 7km distantsil tuli neidude seas kolmandale kohale Kayren-Loreen Kreegi.

Viljandis sai alguse cyclo-krossi hooaeg, kus vastavalt võistlusreglemendile sõidavad noored juba 2024/2025 hooaja vanuseklassides, mis igal sügisel tekitab parasjagu elevust ja võrdlusmomenti erinevate sünniaastate vahel, kes senise hooaja vältel pole tihtipeale koos võistelnud.
Viljandist naasid koju võiduga Hugo Bazõlev (M12), Niklas Lond (M16) ja Sebastian Suppi (MJ). Poodiumi teisele astmele jõudsid Kevin Kertsman (M14), Lukas Bobkin (M16), Eleanor Rang (N14) ja Alar Nigul (M seenior 4). Poodiumi kolmanda astme ja ühtlasi kindlustas CFC-le M16 vanuseklassi kolmikvõidu, Uku Järv.

Rõõmu teeb asjaolu, et sinisärgid olid poodiumil esindatud nii kõige nooremas võistlusklassis kui soliidsemas eas härrade seas, mis näitab, et rattasporti saab ja tulebki teha vanusest hoolimata.

Ilusat sügise algust

Pildid: Jere Keskiaho, Adam Illingworth ja Reiko Kolatsk