Sebastian Suppi Baltimaade meister grupisõidus!

Postitus

Võrumaal toimuvad sellel nädalal maanteesõidu Balti ja Eesti meistrivõistlused, kus esimese kolme päevaga on selgitatud meistrid temposõidus ja mõningate vanuseklasside grupisõitudes.
Teisipäev oli temposõitude päralt, kus kuldse sõidu tegi sinikombedest Glen Gregory Kõiv (M16 vanuseklass). Hõbedase medali sai kaela Hanno Kross (M45-49) ning naisjuunioride seas võttis pronksi Lauren Pohl. Meesjuunioride seas tuli Eesti meistriks Decathlon AG2R La Mondiale U19 tiimi esindav Ron Rooni.

Kolmapäeval peetud grupisõitudes võitis Eesti meistrivõistluste arvestuses pronksmedali Lauren Pohl (NJ vanuseklass). Eesti meistritiitli võttis meie raudvara Priit Tammisto (M65-69), kes lõpetas Baltikumi arvestuses kõrgel 3. kohal. M16 vanuseklassi noormehed näitasid head tiimitööd, mille vormistasid filigraanselt Eesti meistrivõistluste arvestuses kolmikvõiduks ning Sebastian Suppi oli parim kogu Baltikumi arvestuses. Eesti meistrivõistluste hõbe Karel Gustav Rei ning eraldistardi kulla kõrvale lisas grupisõidu pronksi oma kollektsiooni Glen Gregory Kõiv.

Küsisime Sebastianilt, mis tunne on olla Baltimaade parim? Noormehe muljed: “Sõit oli algusest peale aktiivne ning koguaeg toimusid rünnakud, mille käigus said Kusti ja Tjumins eest ära. Mõne hetke pärast sain ka mina koos lätlase ja leedukaga peagrupist eest ära ning püüdsime eesolevad kinni. Selle atrõõviga sõitsime sõidu lõpuni. Vahepeal oli ka väike kukkumine, kus ma ka külje maha panin, aga õnneks ilma suuremate vigastusteta ning sain edasi sõita. Sõidu otsustas lõpusprint, kus suutsin viimastel meetritel Georgs Tjuminsist mööduda ning võita. Karel Gustav Rei sai kolmanda koha ning EMV arvestuses teine, kolmandaks tuli Glen Gregory Kõiv, millega kindlustasime CFC TOP 3 Eesti meistrivõistlustel. Balti meister olla on imeline. Võita selline prestiižne võistlus tugevas konkurentsis on ikkagi midagi teistsugust. See jääb mulle kindlasti elu lõpuni meelde.“

Neljapäeval olid võistlustules meesjuuniorid ning kuni 23-aastased meesratturid (MU). Juunioride seas võttis Baltikumi ja sellega ka ühtlasi Eesti meistritiitli Ron Rooni. CFC värvides kuulus võidu peale sõitnud juhtgruppi ka Joonas Puuraid, kes pidi Eesti meistrivõistluste arvestuses leppima 4. kohaga. MU vanuseklassis sinisärke stardis polnud.
Meistrivõistluste viimane start on laupäeval kell 14, mil rajale lähevad eliitklassi mehed.

Fotode autor: Ivo Kraus / Uudise kaanepilt koos treener André Adusoniga: Kätri Kübar