Lauri Ausi Memoriaal sõidetakse tänavu 26.juulil

Postitus

Alates 2004. aastast korraldab Spordiklubi CFC Lauri Ausi mälestuseks rahvusvahelist ühepäevasõitu, mis peetakse traditsiooniliselt Tallinnas, Pirita-Kose-Kloostrimetsa ringil. Kui varasematel aastatel toimus sõit alati Lauri surma-aastapäeval 20.juulil, siis liikluskorralduslike küsimustega seoses on edaspidi plaan võistlus läbi viia pühapäevasel päeval, tänavu siis 26.juulil. Heategevuslikul üritusel, kus kõik stardimaksud lähevad Lauri Ausi nimelisse fondi, on võitjate nimekiri vägagi väärikas. 2007. aastal viis näiteks võidukarika Soome Jussi Veikkanen – mees kes tänavusel Tour de Francel kandis neli päeva mägedekuninga särki. Lauri Ausi Memoriaali on võitnud ka Jaan Kirsipuu, Alges Maasikmets, Silvar Kibur ning veel üks soomlane, Kimmo Kananen.

Teist aastat järjest saavad mälestussõidul kaasa lüüa kõik huvilised ja seda täiesti tasuta! Üks tund enne võistlusstarti antakse lähe 5,8 km pikkusele laste- ja rahvasõidule (Pirita-Kose-Kloostrimetsa ring). Ürituse koostööpartneritelt (Rakvere Lihakombinaat, Maag Piimatööstus, Premia, Haribo, A.Le Coq) kõigile lõpetajatele väike jook ja magus kehakinnitus! TULE SÕITMA JA VÕTA SÕBER KA KAASA!!! Kiivri kandmine kohustuslik.

Stardi- ja finišipaik on Pirita kloostri ees, rahvasõidule antakse start kell 12.00, rahvusvahelisele ühepäevasõidule kell 13.00. Eelinfo põhjal tulevad starti koduse profiklubi Meridiana – Kalev Chocolate Team esindajad, eesti tippudest lisaks Erki Pütsep, Janek Tombak, Jaan Kirsipuu, Mart Ojavee ja teised.