Rattakooli tihe suvehooaeg

Postitus

Tänavu suvel tuli Jaan Kirsipuu Rattakoolil tegutseda suure koormusega, sest võistlushooaja algus lükkus viirusepiirangute tõttu edasi ja sündmused kuhjusid tavalisest poole lühemale perioodile.

Sel erilisel aastal said ratturite jaoks kõige olulisemaks need ajad, kui suve hakul lubati viimaks taas teha ühistreeninguid ning avati võistluskalender. Kuni ühiselt treenida ei saanud, harjutas igaüks omaette – treenerite nutikus noorte motiveerimisel ja uute treeningsüsteemide väljamõtlemisel ning iga ratturi pühendumus pandi tõsiselt proovile.

Rattakooli kogemus näitab, et rattasõit kui värskes õhus toimuv harrastus on sel keerulisel ajal veelgi populaarsust kogunud. Eriolukorra lõpp tõi rattakooli õpilasi juurde. Nüüd treenib siin varasema 90 asemel üle 110 õpilase. Treenerid tegutsevad selle nimel, et õpilaste tahe säiliks ja kasvaks ning vaimustus rattasõidust püsiks.

Hooaeg käivitus juulis

Täie hooga käima sai rattahooaeg alles juulis ja kõik üritused püüti ära mahutada veidi enam kui kolme kuu sisse. Varasematel aastatel on selleks aega olnud kuus kuud.

Võistlustest olid rattasportlaste jaoks ühed olulisemad, nagu ikka, Eesti meistrivõistlused, kus Jaan Kirsipuu Rattakooli õpilased sõitsid end mitmetele medalikohtadele. 2020. rattahooajal on meie klubi ridades 14 Eesti meistritiitlit ja 41 medalisti. Ehk tublisid rattureid keda nimeliselt peaks ära mainima on väga palju. Siiski, ainult üks  astus oma karjääris suure sammu edasi saades läbi aegade kolmandaks professionaalseks naisjalgrattasportlaseks. Palju õnne ja edu Aidi Gerde Tuisk!
CFC rattakooli jaoks oli see samuti kolmas profileping Gert Jõeääre ja Aksel Nõmmela järel.

 

Traditsiooniliselt on rattakooli jaoks tähtsad ja töised meie enda korraldatud võistlused  – augustis viidi edukalt läbi nii Lauri Ausi mälestusvõistlus kui ka TTP Noortetuur.

Lauri Ausi mälestussõit toimus seekord Balti Keti velotuuri eelsõiduna ja erinevalt varasematest aastatest töönädala sees. Spordiklubi rõõmuks ei muutnud see võistlust siiski liiga profispordi keskseks, vaid osales ka arvukalt rahvasportlasi. Viirusest tingituna piirati TTP Noortetuuril välisklubide osalust aga tore võistlus kohalikele lastele sai siiski peetud.

Uuenduslikud laagrid

Lisaks võistlustele õnnestus koolil mahutada rattasuvesse ka laagreid. Toimus laager Valgehobusemäel, kus noortel oli võimalik arendada oma rattavalitsemise oskust maastikul koos Eesti ühe edukaima maastikuratturi Martin Looga.

Esimest korda sai augustis teoks ka üks linnalaager.  Sinna olid oodatud kõik 7-10aastased huvilised, mitte ainult need noored, kes igapäevaselt CFC Spordiklubis treenivad. Noorte treenerid Esko ja Kristjan võtsid laagri kokku järgnevalt – Eesmärk oli suunata lapsi aktiivselt liikuma ja anda edasi põhitõed nii rattasõidu kui ka rullsuusatamise kohta. Laager kujunes nii edukaks, et spordiklubi plaanib seda korraldada ka edaspidi.

Küsides rattakooli vanemtreenerilt Kert Martmalt kokkuvõtet hooajast toob ta esile õpilaste mitmekesist tegutsemist erinevatel rattaspordi aladel. Nii on CFC Spordiklubi noored ratturid osalenud edukalt olümpiakrossil, maratonidel, temposõidul ja rattaspordi „kroonimata kuningal“ grupisõidul. Noores eas on oluline stimuleerida mitmekülgset arengut.

Jaan Kirsipuu Rattakool tänab kõiki oma õpilasi, treenereid, lapsevanemaid ja toetajaid selle erakordse hooaja edukaks muutmise eest! Erilised tänud kuuluvad peatreener André Adusonile, kelle töö oli sel keerulisel ja ülitihedal hooajal kõige raskem.

Suur kummardus tehakse rattakooli tublide toetajate ees, kes teevad võimalikuks lastele kvaliteetsete ja turvaliste treeningute pakkumise!!!